Ekonomi yönetiminden önemli toplantı! ABD'nin en büyüğü masada

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'da yabancı yatırımcılarla bir araya geldi. Şimşek, ekonomi yönetiminin bugüne kadar yaptıklarını ve beklentilerini paylaştı.

GİRİŞ 05.08.2023 11:47 GÜNCELLEME 05.08.2023 11:59
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yeni ekonomi ekibi, uluslararası yatırım çevreleriyle temaslarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'nin en büyük bankası olan JPMorgan'ın organize ettiği, ‘Türkiye Ekonomik Forumu’na katıldı.

TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ANLATTILAR

Yaklaşık 50 katılımcının hazır bulunduğu toplantıda Şimşek'in yanı sıra, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da Türkiye ekonomisine ilişkin sunum yaptı.

Bakan Şimşek, sunum sonrası yatırımcı gruplarıyla ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

ULUSLARARASI YATIRIMCILARLA KRİTİK GÖRÜŞMELER

BlackRock, JP Morgan, Singapur Varlık Fonu ve Franklin Templeton yatırım şirketlerinin temsilcileriyle görüşmeler yapıldı.

Toplantıya aşina iki kaynağa işaret eden Reuters, görüşmeler sırasında yatırımcılara enflasyonla mücadele kapsamında faiz oranlarının artırılmaya devam edileceğinin sinyalinin verildiğini yazdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

8 SAATLİK TOPLANTI: ŞİMŞEK KENDİNDEN EMİNDİ

Şimşek ve Erkan'ın katıldığı ve 8 saat süren toplantıda para, maliye politikası ve ekonomik görünümün ele alındığı belirtildi.

Haberde, "40'tan fazla yatırımcı ile yüz yüze görüşme, daha şeffaf bir piyasaya işaret ediyor." denildi.

Söz konusu kaynaklar, "Şimşek, önceliğin enflasyonu düşürmek olduğunu vurgulayarak kendinden emin bir tavır sergiledi." şeklinde konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan

YATIRIMCILARA MESAJ: ERDOĞAN DESTEKLİYOR

Bakan Şimşek'in, yatırımcılara "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parasal sıkılaştırmayı tam olarak desteklediğini ve kademeli faiz artırımlarının devam edeceğini söylediği" ayrıntısı paylaşıldı.

Bu kapsamda, Erkan yönetimindeki Merkez Bankası'nın, faiz oranını haziran ayından bu yana 900 baz puan artırarak yüzde 17,5'e çıkardığı hatırlatıldı.

YABANCI YATIRIMCILAR TÜRK VARLIKLARINA GERİ DÖNÜYOR

Öte yandan bazı yabancı yatırımcıların, Erdoğan'ın mayıs ayında yeniden seçilmesinden bu yana Türk varlıklarına geri döndüğüne dikkat çekildi.

Hafize Gaye Erkan'ın geçen hafta üç aylık enflasyon raporuna ilişkin mesajından sonra, yatırımcıların düzenli toplantıları memnuniyetle karşıladıkları da kaydedildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 82
  • Haydar hko 8 ay önce Şikayet Et
    Allah için bu adam iyi bilgili biri olabilir ama bu adamın bildiği gerçekler bizim için yanlıştır gitsin onları batıda uygulasın inanın bu adam özel olarak bu ülkeyi bataklığa çekmek için eğitilmiş en acısına bunun farkında değil kendisi.reel hiçbirşey yok ancak bildiği iş tahvil ,hisse senedi bu kağıt parçalarıyla ,o da hokkabazların alttan oynadığı oyunu görmeden özel patlatıldı bir k
    Cevapla
  • Haydar hko 8 ay önce Şikayet Et
    Maşallah herkes ekonomist olmuş olmuşsa ne fayda.insan oğlu sözünde durmadık faizli tefeci dediği kimselere aradan bir ay geçmeden yanaşmıyor,düne kadar bu millet faizden neler çekti diyip bugün kendisi memlekette adam yokmuş gibi gidip batıda çalışan onların güdümünde olan onlara olan hayranlığı sebebiyle körebeye dönüşmüş birini getirip bu memleketi teslimedersen bekle gör
    Cevapla
  • Doğan sevim 8 ay önce Şikayet Et
    Biz bu filmi çok gördük olan yine emekliye asgari üçretliye girecek
    Cevapla
  • Emekli 8 ay önce Şikayet Et
    Ekonomiyi kurtarmanin tek caresi emeklilerin aylığının kesilmesi ölüme terk edilmesi lazim 7500 lira ile zaten yasamyor sürünüyor onuda vermesimler ülke kurtulur haaa yanlis anlasilmasin milletvekili emeklileri müstesna onlara dokunmayin onlara 50 60 bin emekli maaslarini vermeye devam edim 7500 olanlari kesin gitsin surunecegine ölsün kurtulsunlar sizde kurtulun ülkede kurtulsun
    Cevapla
  • İsa 8 ay önce Şikayet Et
    Rasyonalite diyip duruyor. Maliye bakanı neyin rasyonalitesi iktisat fakültesindeki kandırmaca dan. İbaret olan fiyatlar artınca faizi yükselt talep azalınca fiyatlar düşsün . Faizleri arttırdık e şimdi ne olacak insanlar tüketim yerine tasarruf yapacak mış sonra tasarruflar artınca talep azaldığı için fiyatlar dengelenecekmiş .Ey Mehmet Ali Şimşek seni bu göreve sayın cumhurbaşkanımız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle