Yusufeli'nde sular 4 metre yükselince üretim başlayacak

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde incelemelerde bulunarak, "Testlerimiz başlamak üzere. Hedef kota 4 metre daha yükseldiği zaman, inşallah bu tesiste elektrik üretmeye başlayacağız" dedi.

Yusufeli'nde sular 4 metre yükselince üretim başlayacak
Yusufeli'nde sular 4 metre yükselince üretim başlayacak
GİRİŞ 04.08.2023 15:24 GÜNCELLEME 04.08.2023 15:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, çeşitli ziyaretler için Artvin'e geldi. Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerine inşa edilen, 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 5'inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nda incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar, açıklamasında, "Bugün burada 'Türkiye Yüzyılı'nı, enerjinin de yüzyılı yapacak en müstesna, en güzel projelerden birini incelemeye geldik. Burada Yusufeli Barajı ve hidroelektrik santralinde yerinde incelemelerde bulunduk, arkadaşlarımızdan bilgi aldık. 588 megavatlık bir kurulu güce sahip hakikaten mühendislik açısından, uygulanan teknik, yenilikler açısından dünyada literatüre girecek bir projeyi yerinde görme fırsatımız oldu. Burada yılda yaklaşık 1,8-1,9 milyar kilovatsaat Elektrik üretilecek ve inşallah yaklaşık 2,5 milyon hane halkının evine buradan elektrik gidebilecek" diye konuştu.



'ÇOK ÖNEMLİ BİR ÖRNEK'

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltma noktasında Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin önemine değinen Bakan Bayraktar, "Bizim 'Türkiye Yüzyılı'nı, enerjinin de yüzyılı yapma hedefi doğrultusunda gerçekleştireceğimiz projelerden en önemlisi olan, yenilenebilir projelere, yerli kaynak kullanacağımız projelere çok önemli bir örnek. Dolayısıyla ben burada bu projenin hayata geçmesinde, esasında bu işi vizyon olarak, hedef olarak bize koyan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bu projede emeği geçen bütün çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten ülkemize müstesna bir eser kazandırıldı ve bu sayede ülkemizin enerjideki dışa bağımlılığını azaltma anlamında çok önemli bir adım atılmış oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Testlerimiz başlamak üzere. Hem ıslak hem de kuru testlerden sonra hedef kota 4 metre daha yükseldiği zaman inşallah bu tesiste elektrik üretmeye başlayacağız ve Türkiye'nin enerji ihtiyacının çok önemli miktarını buradan karşılamış olacağız" dedi.



Açıklamalarının ardından ilçeden ayrılan Bakan Bayraktar, Artvin Valiliği'ne ziyareti sonrasında, partisinin il ve ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelip, STK temsilcileriyle de toplantıda buluşacak. 

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Son Osmanlı 8 ay önce Şikayet Et
    O su büyük boru ve tünellerle yakın diğer illerin barajlarına veya sulama kanallarına aktarılabilir bu mümkündür Çin bunu yaptı bizde yaparız
    Cevapla
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    İstanbul'u Yusufeli barajı a yakın zannedenler mı var. gerçi doğru 1500 MT ötede İstanbul.!
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    İnşeAllah böyle projeler hayata geçtikçe ekonomi rahatlayacaktır
    Cevapla
  • ismail. 8 ay önce Şikayet Et
    İstanbula nasıl akacak o su ?
    Cevapla
  • Huzur İslam'dadır 8 ay önce Şikayet Et
    yetkililere sesleniyorum... lütfen kulak verin...barajdan akacak su, elektrik ürettikten sonra denize dökülmesin... yüzyıla yakışan bir proje ile barajdan akacak suyu istanbuldaki barajlara akıtın ve istanbulun su sıkıntısı sonsuza dek çözülmüş olsun.
    Cevapla
  • Yusuf ziya 8 ay önce Şikayet Et
    sen dışardaki suyu evin içine akıtamıyorsun. doğudaki su batıdaki istenabula 1500 km nasıl aksın siz normalmisiniz kardeşim
    Cevapla
  • Deli Kadir 8 ay önce Şikayet Et
    Her şey imamoğlu ile daha güzel olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle