Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Erkan da katılacak... İstanbul'da kritik toplantı

Son dakika haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da JP Morgan'ın organize ettiği toplantıda yatırımcılarla bir araya gelecek. Toplantıya, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan da katılacak.

GİRİŞ 04.08.2023 09:05 GÜNCELLEME 04.08.2023 09:27
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Amerika merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın organizasyonunda yaklaşık 50 yatırımcının katılımıyla yapılacak toplantıda Şimşek bir sunum yapacak. 

Şimşek'in ekonomi yönetiminin bugüne kadar yaptıklarını ve beklentilerini paylaşması bekleniyor. 

Sunumunun ardından yatırımcı gruplarıyla ayrı ayrı bir araya gelecek olan Şimşek, bu kapsamda BlackRock, JP Morgan, Singapur Varlık Fonu ve Franklin Templeton yatırım şirketlerinin temsilcileriyle bire bir görüşecek.

Toplantıda Gaye Erkan da bir sunum yapacak. Erkan geçen hafta yılın üçüncüsü enflasyon raporunun açıklandığı toplantıda ilk kez basının sorularını yanıtlamış ve en kısa zamanda yatırımcı toplantıları yapacaklarını açıklamıştı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • Türk 8 ay önce Şikayet Et
    Vay be kiritikse enflasyon yüzde 1 düşer galiba.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Yüksek faiz fakiri zengine köle eder. Ekonomik tedbirler kredi kartı faizlerini yükselterek fakire daha fazla yüklenmekle mi olacak. Mevcut kredi kartı borcu olanlar, avans borcu olanlar bu kadar faize ezdirilmemeli.
    Cevapla
  • gözlemci 8 ay önce Şikayet Et
    o zaman vergiyi tavandan almak gerek zenginlerden almak gerek biraz daha çoğaltacaksın alacağım vergiyi Dar gelirli vergi almak yerine gelirini arttıracaksın düsturun bu olsun
    Cevapla
  • dermanbeydr 8 ay önce Şikayet Et
    En düşük emekl maaşı 7500 dediler yüzde 25 zam yapıldı maaş hala 7500 adalet istiyoruz
    Cevapla
  • Yakup 8 ay önce Şikayet Et
    Sorun bizde degil sorun icimizdeki yahudi zenginlerinde onlar ismiyor türkiye kalkinsin , her yerden comak sokuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle