Savunma Sanayii Başkanı Görgün duyurdu! Ülke tarihine geçen rekor!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sektörünün tarihi aylık ihracat rekoru kırarak temmuz ayında 657.5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini duyurdu.

Savunma Sanayii Başkanı Görgün duyurdu! Ülke tarihine geçen rekor!
Savunma Sanayii Başkanı Görgün duyurdu! Ülke tarihine geçen rekor!
GİRİŞ 03.08.2023 19:16 GÜNCELLEME 03.08.2023 19:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sektörünün Temmuz ayında 657,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek tarihi bir rekor kırdığını açıkladı.

SAVUNMA SEKTÖRÜ 657,5 MİLYON DOLAR İHRACATLA REKOR KIRDI

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milli gücü ve desteği arkasına alan savunma sektörümüz, bir rekoru daha ülkemize armağan etti. Sektörümüz, tarihi aylık ihracat rekorunu kırarak temmuz ayında 657.5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. 2023 yılının ilk 7 ayındaki toplam savunma ve havacılık sanayii sektörü ihracatı da 3 milyar doların üzerine çıktı. Savunma teknolojilerinde dünyaya sunduğumuz güvenin yansımaları sürecek. Omuz omuza çalışarak rekorlar kıran firmalarımızı ülkemize sundukları katma değer için tebrik ederiz" dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Yahu Dünyada silah ihracatı yüz milyar doları aşan ülke değil ülkeler var, daha bir milyar dolar bile olamadık amal havalara uçup sevindirik oluyoruz.!!
    Cevapla
  • Metin 8 ay önce Şikayet Et
    Çok merak ettim 100 milyar üzeri kaç ülke var ve kimler
    Cevapla
  • ali 8 ay önce Şikayet Et
    emeklileri 7500 tl ye mahkum eden zalimler , mazluma yaptığınız zulüm mart seçiminde son bulacak inşallah. Bunlar müslüman falan değiller
    Cevapla
  • Oya 8 ay önce Şikayet Et
    Kimden Bahsediyorsun?
    Cevapla
  • ... 8 ay önce Şikayet Et
    Kızılelma ne durumda ???
    Cevapla
  • Gökbörü 8 ay önce Şikayet Et
    Bizim tek çaremiz yüksek teknolojili ürün satmamızdadır . Cari açığı domates biber muz hıyar ile kapatamayız . Eldeki tarımsal ürünler anca iç piyasaya yeter . Firmaları teşvik etmeli dünya standardında kaliteli teknolojik ürün satmalıyız.
    Cevapla
  • Kızıl Elma 8 ay önce Şikayet Et
    Batının döviz ile saldırma sebebi bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle