Enflasyon sonrası Memur-Sen'den zam açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kamu işvereni, 14 Ağustos'ta sunacağı teklifte Memur-Sen'in öngörülerini dikkate alarak, enflasyon hedefleri üzerinden değil piyasa gerçekleri üzerinden teklifle gelmelidir." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 03.08.2023 12:30 GÜNCELLEME 03.08.2023 16:54
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun temmuz ayı enflasyonunu yüzde 9,49, yıllık enflasyonu ise yüzde 47,83 olarak açıklandığını hatırlattı.

Merkez Bankasının enflasyon tahminini 2023 yılı için yüzde 58'e, 2024 yılı için ise yüzde 33'e güncellediğine işaret eden Yalçın, Memur-Sen'in ekonomik verilere ve piyasa gerçeklerine dair analizi, öngörüsü ve değerlendirmesi ile oluşturulan 7. Dönem Toplu Sözleşme teklifinin "haklı ve makul teklif" gerçeğini doğruladığını kaydetti.

Yalçın, Temmuz'da sadece "yüzdelik zam artı enflasyon farkı" durumunda oluşacak fotoğrafla seyyanen zam sonrası oluşacak tablo arasındaki farka dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"Memur-Sen'in 'alım gücü yükseltilmeli' talebi ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vaadi olan 22 bin liranın önemi, ekonomik verilerin açıklanması ile daha iyi anlaşılıyor. 22 bin düzenlemesi, kamu görevlilerini rahatlatmaya yönelik adım olurken, açıklanan enflasyon ise kaygılandırıyor. Memur-Sen'in 3'er aylık ve refah payı esaslı zam teklifi, kaygıları gidermeye, alım gücünü artırmaya, enflasyon baskısını sonlandırmaya dönük çözüm sunuyor. Bu sebeple kamu işvereni, 14 Ağustos'ta sunacağı teklifte Memur-Sen'in öngörülerini dikkate alarak, enflasyon hedefleri üzerinden değil piyasa gerçekleri üzerinden teklifle gelmelidir."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 111
  • Ankara'da dayım yok 8 ay önce Şikayet Et
    yardımcı hizmetler sınıfına genel idare kadrosu gelsin
    Cevapla
  • Beleşçilik 8 ay önce Şikayet Et
    Görevde yükselme ve ünvan değiştirme sınavlarına gir, istediğin kadroyu al. Bedavadan kadro istemenin anlamı yok.
    Cevapla
  • YasinBaba 8 ay önce Şikayet Et
    beğenmeyen özel sektöre gelsin, bekleriz.
    Cevapla
  • Musap 8 ay önce Şikayet Et
    Ne farkımız kalıyor o zaman kral
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Şu seyyanen zammın önüne geçilmeli aksi takdirde kimse emekli olmaz az olsun herkese eşit olsun.
    Cevapla
  • Bayramoğlu 8 ay önce Şikayet Et
    Merak etme! 65'e girince kapı önüne bırakıyorlar.
    Cevapla
  • vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    ekmeğe bugün %40 zam geldi maaşlar gün geçtikçe eriyor.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    ey sendika yetkilileri sizde birgün emekli olacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle