10 yıl sonra bir ilk gerçekleşmişti! Türkiye'den, Mısır'a 4,5 milyar dolarlık ihracat!

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, 2022'de Mısır ile ticaretin Türkiye lehine 2 milyar dolar fazla verdiğini bildirdi.

GİRİŞ 02.08.2023 20:35 GÜNCELLEME 03.08.2023 09:36
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

ASKON'dan yapılan açıklamaya göre, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın daveti üzerine Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmet Samir Saleh ile gerçekleştirilen toplantıyı değerlendirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın, iş dünyası adına 10 yıl sonra gerçekleşen bu buluşmadan her iki kanat olarak oldukça memnun ayrıldıklarını, kendi para birimleri üzerinden ticaretin çok önemli olduğunu ve hızlı bir şekilde oturum vizelerine ulaşması gerektiğini aktardıklarını ifade etti.

TÜRKİYE'DEN MISIR'A İHRACAT 4,5 MİLYAR DOLARI BULDU

2022'de Mısır'a ihracatın bir önceki yıla göre yüzde 0,8 artışla 4.5 milyar dolar olduğunu belirten Aydın, şunları kaydetti:

2022 yılında Mısır ile ticaret, Türkiye lehine 2 milyar dolar fazla vermiştir. Demir ve çelik makinalar, mekanik cihazlar ve aletler mineral yakıtlar, yağlar demir veya çelikten eşya motorlu kara taşıtları plastikler ve mamulleri İnorganik kimyasallar mücevherci eşyası başlıca ihraç ettiğimiz ürünler.

"MISIR HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIR"

Geçen yıl 10 milyar dolara yaklaşan ticari büyüklüğümüzün 20 milyar dolarlık ticari büyüklüğe erişebileceği potansiyelini öngördük. Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Samir Saleh her türlü konuda destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Buluşma çok verimli geçti. Hızlı bir şekilde yol alarak hedeflenen ticari hacmi gerçekleştirebileceğimiz kanaati içerisindeyim. İş dünyası adına 10 yıl sonra gerçekleştirilen bu buluşma dolayısıyla Ticaret Bakanımız Ömer Bolat’a teşekkürlerimizi sunuyorum.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Mht 8 ay önce Şikayet Et
    Sahi bir ara kendine Müslüman kardeşler vardı mısırda reis posta koymuştu. Suriye de Esat içinde aynı postayı koydu pek tınlamadı Esat ülkesinde bütün işe yaramayanları kitledi ülkemize
    Cevapla
  • Dede 8 ay önce Şikayet Et
    Patentleri seri üretime geçmeli zaman kazanalim işini düzgün yap petrol arayalım gelen paralarla
    Cevapla
  • Mht 8 ay önce Şikayet Et
    La heryerde gaz ve petrol fışkırıyor
    Cevapla
  • Dede 8 ay önce Şikayet Et
    Fafrika kuralım çini geçeriz üretelim satalım dışarıya içeriye çin adıyaman meydanın da tankların önündeki kişi 35 sene oldu şimdi 1 numaralar üret sat patenleri seri üretime geç iyi iş yap
    Cevapla
  • Pablo 8 ay önce Şikayet Et
    Baboo, ne demek istirsen, anlamayok !
    Cevapla
  • Ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    Ne diyin sen dede yazı yazı değil fikirde bütünlük yok kendi yazdığını kendin anlamıyorsundur eminim
    Cevapla
  • Kamil 8 ay önce Şikayet Et
    Dünya ticaretinde $ ve € nun egemen etkisini görmekteyiz . Gelişmekte olan Afrika , Asya ve Latin Amerika ülkeleri ambargolara maruz kalmakta bununla mücadele edememektedirler . Yeni bir Küresel Ticaret Ortak rezerv paranın tedavüle sürülmesi , $ ve € baskısını azaltması konusunda konsensüse varabiliriz .
    Cevapla
  • Önce Vatan 8 ay önce Şikayet Et
    Mısır ve Suriye ile inatlaşmanın bedelini ülkemiz ödüyor, milyonlarca mülteci, ülkemizin 12 yıllık ticaret kaybı ve sadece resmi rakamlara göre Suriyelilere harcadığımız 55 milyar dolar gibi korkunç bir para. İnadın bedelini bu ülkenin vatandaşları ödüyor yazık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle