Mustafa Destici'den asgari ücret ve ÖTV açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır, emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Dolayısıyla burada düzenlemeye ihtiyaç vardır." dedi.

Mustafa Destici'den asgari ücret ve ÖTV açıklaması
Mustafa Destici'den asgari ücret ve ÖTV açıklaması
GİRİŞ 02.08.2023 14:35 GÜNCELLEME 02.08.2023 14:35
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin başladığına işaret eden Destici, "Temennimiz memurlarımızı, çalışanlarımızı önce enflasyona ezdirmemek, daha sonra da refah paylarını artırmak olmalıdır. Bunun yolu, Türkiye'nin denk bütçe yapabilmesinden geçmektedir. Bunun yolu Türkiye'nin dış ticaretindeki açığı kapatması, cari açıktan kurtulmasından geçmektedir. Bunun yolu Türkiye'de Merkez Bankası döviz rezervlerinin daha da yükselmesinden geçmektedir. Bunun yolu üretim, istihdam ve yatırımdan geçmektedir" dedi.

“VERGİ SİSTEMİMİZLE İLGİLİ ÇOK KAPSAMLI DÜZENLEMEYE İHTİYACIMIZ VAR"

Vergi sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Destici, şunları söyledi:

"Vergi sistemimizle ilgili çok kapsamlı düzenlemeye ihtiyacımız var. Bu maliyetlerin yükü, vatandaşlarımızın tamamının sırtına yüklenmemelidir. Geliri düşük olan ile geliri yüksek olan akaryakıtta aynı Özel Tüketim Vergisi'ni ödememelidir. Bu adil, hakkaniyetli değildir. Türkiye'nin en zengin, en varlıklı insanıyla 7 bin 500 lira emekli maaşı alan ya da 11 bin 400 lira asgari ücret alan akaryakıt istasyonuna gittiğinde aynı miktarda ÖTV ödememelidir. Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır, emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Dolayısıyla burada düzenlemeye ihtiyaç vardır."

Mustafa Destici, emeklilerin maaşlarının yılbaşı beklenmeden yeniden düzenlenerek artırılması gerektiğini kaydetti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • kuzusever 9 ay önce Şikayet Et
    sayın başkan, bütün kuzu alırken de kimse vergi ödemesin, bu konu üzerinde de durun lütfen...
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Hadi başkan göreyim seni, emekli memur zor durumda al şu seyyaneni vallahi de billahi de oyum sana.
    Cevapla
  • vatandas 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın destici vergi konusunda kesinlikle haklı, vergi sisteminin tamamen değişmesi ve bu ötv zulmüne son verilmesi lazım, dolaylı bir vergi olan ötv nin bütçede büyük yer kaplaması doğru değil. vergi kazançtan-kardan alınır, tüketimden değil.
    Cevapla
  • Türk 9 ay önce Şikayet Et
    Başkan haklısın, Reis ile görüşüp bunu anlatmalısın
    Cevapla
  • Türkiye, 9 ay önce Şikayet Et
    Vergi adaleti de istiyoruz. Bazı işletmeler çalışan kadar vergi vermiyor. İşletmeler %20 üzerinden vergi öderken (ki onu da ödemiyor) çalışanın üzerindeki vergi oranı ( 15-20-27 ve 35 ) tir. Ayrıca işletmeler kişisel malzemeler bile dahil gider yazıyor, çalışan ise, daha maaşı almadan vergisini ödüyor. Emekçi çalışanın üzerinden alınan vergi oranının %10'nun altında olması gerekmektedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle