Atatürk dizisi neden kaldırıldı? Gerçek ortaya çıktı!

Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik'i, Gülse Birsel'in Yılbaşı Gecesi filmi gibi pek çok yerel içeriği karşılık bulmadığı için kaldıran Disney+'ın Atatürk dizisini iptali Ermeni Diasporasının tepkilerine bağlandı ama gerçek çok farklı çıktı.

GİRİŞ 02.08.2023 11:25 GÜNCELLEME 02.08.2023 15:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda gündemi sürekli meşgul eden Disney+’ın 'Atatürk dizisini Ermeni Diasporasının tepkileri üzerine iptal ettiği haberlerinin' gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Disney+ adındaki dijital medya platformunun daha önce de Türkiye'de çektiği film ve dizileri kaldırmıştı. Bu kaldırılan içeriklerin bazıları ise Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik'i, Gülse Birsel'in Yılbaşı Gecesi filmi, Ata Demirel'in Bursa Bülbülü filmi, Ben Gri yapımlarıydı.

DİSNEY+ DİZİ VE FİLMLERİ NEDEN KALDIRIYOR?

Tamamen gelir odaklılar... Şirket izleyicilere ilk sunulduğu zamanlarda rakip platformlara karşı bir takım hamleler gerçekleştirdi.

Bu hamleler gerçekleştirilirken bir yandan da şirketin finansal yapısının iyileştirilmesi için çalışan Disney+ CEO'su Bob Iger kısa bir süre içerisinde kârlılık odaklı bir politika uygulamaya başladı.

Bu kapsamda ilk hedefi ise Disney+ ve kâr getirmeyen ülkelerin içeriklerinde bir takım düzenlemeler yapması oldu.

KAZANDIRMAYAN YEREL İÇERİKLERİ KALDIRMA KARARI ALMIŞTI

Tüm dünyada Disney + platformunda yayınlanmış yerel içeriklerin izleyiciler tarafından yeteri kadar ilgi görmediğini fark eden şirket, bu doğrultuda kazandırmayan içerikleri platformdan kaldırmış ve yerel içeriklerin alımını durdurmuştu.

Finansal açıdan yoğun bir bütçe harcanan çekimlerin karşılık bulamaması Disney'+ platformunun dünya genelinde yerel içeriklere karşı tutumunu değiştirmesine neden oldu.

Bu politikadan etkilenen bir yapım da yerel içerikler kategorisinde yapımı tamamlanan Atatürk dizisi oldu. Bu bağlamda 'tüm yerel içerikler' gibi Atatürk dizisi de platformdan kaldırıldı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Dambıracı 8 ay önce Şikayet Et
    Demek ki Kemal ister'den başka fazla izleyen yok. Gerçek hayatta karşılığı yok yani. Sadece menfaatlerini ve rejimi devam ettirmek isteyen bir grup m kamalı kullanıyor
    Cevapla
  • Mustafa 9 ay önce Şikayet Et
    Böyle kanallar dini ve ailevi yapımız için çok tehlikeli
    Cevapla
  • fakir 9 ay önce Şikayet Et
    LGBT içerikli dizi ve çizgi filmler neden kaldırılmıyor peki? Duyanda onlar çok kazandırıyor sanacak..
    Cevapla