Bakan Şimşek duyurdu! Deprem bölgesi için yeni karar: Kredi borçları 6 ay ertelenecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, afet bölgesi ilan edilen yerlerde esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine faizsiz 6 ay daha erteleme yapılacağını açıkladı.

Bakan Şimşek duyurdu! Deprem bölgesi için yeni karar: Kredi borçları 6 ay ertelenecek
Bakan Şimşek duyurdu! Deprem bölgesi için yeni karar: Kredi borçları 6 ay ertelenecek
GİRİŞ 01.08.2023 19:02 GÜNCELLEME 04.08.2023 08:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şimşek, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illeri ve bağlı ilçeleriyle Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan Hazine faiz destekli kredilerinin ertelenmesine yönelik mevzuat çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti. 

"9,5 MİLYAR LİRA KREDİ BAKİYESİ BULUNUYOR"

Bu kapsamda, 6 Ağustos'ta süresi dolacak kredi borçlarının ertelenmesi için gelen talepleri değerlendirdiklerini söyleyen Şimşek, bu kapsamda bahsi geçen iller ve bağlı ilçelerinde 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9,5 milyar lira kredi bakiyesi bulunduğuna dikkati çekti.

BAKAN ŞİMŞEK: 6 AY DAHA FAİZSİZ ERTELEME GETİRİYORUZ

Şimşek, Hükümet olarak depremzede esnaf ve sanatkarların yaralarını sarabilmek için desteklere devam ettiklerinin altını çizerek, "Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde deprem nedeniyle işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarımıza Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine başvuru şartı aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    Urfa deprem bulgesidir faydalanmalidir
    Cevapla
  • Urfalı 9 ay önce Şikayet Et
    Şanlıurfa deprem bölgesi o neden faydalanmiyoruz
    Cevapla
  • Hakan 9 ay önce Şikayet Et
    Neden birtek esnaf ve sanatkarlara????
    Cevapla