Mısır'la 15 milyar dolarlık ticaret hedefi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir Saleh ile görüştü. Bolat, Mısır ile karşılıklı ticareti 5 yıl içinde 15 milyar dolara ulaştırmayı kararlaştırdıklarını açıkladı.

GİRİŞ 01.08.2023 17:18 GÜNCELLEME 01.08.2023 17:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mısır'la ilişkilerde yeni dönemin başlamasının ardından önemli bir ziyaret gerçekleşti.

Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir Saleh, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın daveti üzerine Türkiye'ye resmi ziyarette bulundu.

Ziyaret, ticaret bakanları düzeyinde 10 yıl sonra gerçekleşen ilk ziyaret olarak dikkat çekiyor.

Ticaret Bakanı Bolat, iki bakanın görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.



Bolat, sosyal medya hesabındaki açıklamasında şunları kaydetti:

"Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Sayın Ahmet Samir Saleh ile bir araya gelerek ülkelerimiz arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri değerlendirdik, ekonomik ilişkilerimizde yeni bir yol haritası belirledik.

Mısır ile karşılıklı ticaretimizi 5 yıl içinde 15 milyar dolara ulaştırmayı, Serbest Ticaret Anlaşmamızı geliştirmek için Ortak Komite Toplantımızı gerçekleştirmeyi, yatırımlar ve müteahhitlik hizmetlerindeki işbirliğimizi geliştirmeyi, yerel paralarda ticaret imkanlarını araştırmayı kararlaştırdık.

Bu toplantıda aldığımız kararları takip etmek üzere, Yüksek Düzeyli Ticari İstişare Mekanizması çerçevesinde kısa süre içinde Kahire’de bir araya geleceğiz.

Konuğum Bakanla birlikte, ayrıca Türkiye ile Mısır’dan iş dünyası kuruluşlarının başkanlarının katılım sağladıkları çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Mısır ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik özel sektör görüş ve değerlendirmelerini dinledik."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Manual 9 ay önce Şikayet Et
    Hikaye anlatiyor. Misir Ipek yolu uzerine hizlandirilmis tren yaptiriyor ve bu Siyonistler tarafindan insa ediliyor. Ipek yolunun yeni sahipleri yani Israil yan ulkelerin siyasetcileri ile goruserek rusvet nasil verilcek onu konusuyorlar.
    Cevapla