Rekabet Kurumu Arçelik'e para cezası verebilir!

Rekabet Kurumu'nun soruşturma heyeti, Arçelik'e gayri safi gelirinin yüzde 0,5'i ile yüzde 3'ü arasında para cezası verilmesi görüşünü sundu.

Rekabet Kurumu Arçelik'e para cezası verebilir!
Rekabet Kurumu Arçelik'e para cezası verebilir!
GİRİŞ 01.08.2023 15:26 GÜNCELLEME 01.08.2023 16:28

Rekabet Kurumu’nun soruşturma heyeti, Türkiye’nin önde gelen elektronik ve ev aletleri üreticisi Arçelik’e önemli bir para cezası verilmesi yönünde görüş sundu. Soruşturma, Arçelik’in rekabet hukukuna aykırı davranışları nedeniyle başlatılmıştı.

Heyet, soruşturma sonucunda elde edilen bulgular çerçevesinde Arçelik’e gayri safi gelirinin yüzde 0,5’i ile yüzde 3’ü arasında bir para cezası verilmesi önerisini yaptı. Bu miktar, Arçelik’in faaliyetlerinden elde ettiği gelir göz önüne alınarak belirlendi.

ARÇELİK HİSSELERİ NEGATİF SEYİRDE İLERLİYOR

Gün içerisinde 158,84 TL seviyesine kadar yükselen Arçelik (ARCLK) hisse fiyatı, saat 13:00 itibarıyla değer kaybıyla karşı karşıya kaldı. Saat 14:45 itibarıyla değer kaybını hızlandıran Arçelik saat 15:30 itibarıyla 151,90 TL seviyesinde işlem görürken yüzde 1,62 oranın değer kaybı yaşamış durumda.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.