Rekabet Kurulu, 2 şirketin sözlü savunmasını dinledi

Rekabet Kurulunca, Nuh'un Ankara Makarnası Sanayi ve Ticaret AŞ ve distribütörü İs-Ra Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen rekabet soruşturmasında sözlü savunma toplantısı yapıldı.

Rekabet Kurulu, 2 şirketin sözlü savunmasını dinledi
Rekabet Kurulu, 2 şirketin sözlü savunmasını dinledi
GİRİŞ 01.08.2023 12:03 GÜNCELLEME 01.08.2023 13:04

Rekabet Kurumu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, söz konusu şirketler hakkında alıcıların yeniden satış fiyatını belirlemeye yönelik eylemleriyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un "Rekabeti sınırlayıcı anlaşma eylem ve kararlar" başlıklı maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik soruşturma açıldığını hatırlattı.

Soruşturma heyeti temsilcisi, yapılan incelemeler ve tespitler sonucunda elde edilen bulguların, ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirildiğini belirterek, Nuh'un Ankara Makarnası tarafından ilgili Kanun maddesinin ihlal edildiğine yönelik bulguya ulaşılamadığından şirket hakkında idari para cezası uygulanmasına yer olmadığını söyledi.

İs-Ra Gıda tarafından da Kanun'un ihlal edildiğine yönelik bulguya ulaşılamadığından şirket hakkında idari para cezası uygulanmasına yer olmadığını vurgulayan temsilci, "Bununla birlikte, İs-Ra Gıda'ya yerel marketlere fiyat bildirirken bu fiyatın azami veya tavsiye niteliğinde olduğunu açık şekilde belirtmesi gerektiği yönünde görüş gönderilmesi gerektiği sonucuna ulaşılmıştır." ifadesini kullandı.

Daha sonra sözlü savunmalarını gerçekleştiren şirket temsilcileri, kanuna aykırı herhangi bir faaliyetlerinin olmadığını dile getirerek, şirketin rekabetçi bir sisteme sahip olduğunu ve yeniden satış belirlenmesi konusunda herhangi bir unsurun gerçekleşmediğini kaydetti.

Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 15 gün içinde açıklayacak. Karar, daha erken alınması durumunda Rekabet Kurumunun internet sitesinden duyurulacak.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.