Akaryakıt zammı pompaya yansıdı: İşte güncel motorin, benzin ve LPG fiyatları

Motorine dün yapılan zammın ardından, bu gece de otogaz grubuna 2 lira 3 kuruşluk zam geldi. Pompaya yansıyan rakamlara göre motorin İstanbul'da 36,42 liradan, benzin 36,09'dan, LPG ise 16,38 TL'den satılıyor.

GİRİŞ 02.08.2023 08:07 GÜNCELLEME 02.08.2023 08:07
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM VAR MI?

Dün motorine gelen zammın ardından, son olarak otogaz grubunda gece yarısı itibarıyla 2 lira 3 kuruşluk fiyat artışı geldi.

Pompaya yansıyan rakamlara göre motorin İstanbul'da 36,42 liradan, benzin 36,09'dan, LPG ise 16,38 TL'den satılıyor.

ÖNEMLİ NOT: Bu fiyatlar ilden ile ortalama 1 lira artı eksi olmak üzere farklılık gösterebiliyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

KAYNAK: NTV
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 223
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    benzin motorin fiyatları yerel seçimleri kaybettirecek. hele avrupa dan daha ucuz motorin benzin kullanıyoruz diyene ALLAH akıl versin. Sen Dolar Euro mu alıyorsun orda aldığın maaş ile hesap yaparsan avrupalı senden daha uyguna hem otomobil hem benzin motorin aldığını görürsün.
    Cevapla
  • Rukiye 8 ay önce Şikayet Et
    Peh peh,yorum yok
    Cevapla
  • C.Türk 8 ay önce Şikayet Et
    Çare %13-15 indirim gelecek Elektrikli Araçlara dönüş yapmak..zaten Araç Firmaları Servislerinde Mazotlu ve Benzinli Araclardan iki üç sene içinde direk Tamamen Elektrikli Araca dönüş Kiti hazırlıyor...insanlar çok kolay bir şekilde bakım masrafı olmayan %50 -60 daha ucuz Elektrikli araçlara geçiş yapacak.
    Cevapla
  • Mht 8 ay önce Şikayet Et
    Beyin firarda
    Cevapla
  • Ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    lüks tekne veya gemilerden ötv alınmiyorsa gercekten çok ayip ..
    Cevapla
  • murat 8 ay önce Şikayet Et
    ohh ohh enflasyonla iyi mücadele ediliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle