Sivas'tan rekor patates üretimi

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, yemeklik ve tohumluk patates üretiminde ülkede ilk sıralarda yer alan kentte bu yıl 445 bin ton rekolte beklendiğini bildirdi. Şimşek, Kangal-Gürün yol ayrımında bulunan tohumluk patates tarlasını inceledi.

GİRİŞ 31.07.2023 21:55 GÜNCELLEME 31.07.2023 23:02
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Patates üretimine Sivas dopingi geliyor. Zira Türkiye'de yemeklik ve tohumluk patates üretiminde ilk sıralarda yer alan Sivas'ta bu yıl rekor seviyede rekolte bekleniyor.

Üretim alanlarını inceleyen Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, yemeklik ve tohumluk patates üretiminde ülkede ilk sıralarda yer alan kentte bu yıl 445 bin ton rekolte beklendiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Şimşek, Kangal-Gürün yol ayrımında bulunan tohumluk patates tarlasını inceledi, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız'dan bilgi aldı.

SİVAS TARIMDA BÜYÜK İVME YAKALADI

Sivas'ta her geçen gün ekilen arazi miktarının arttığını vurgulayan Şimşek, "Ürün çeşitliliği de artıyor. Devletimizin desteği, çiftçilerimizin de gayreti ile her geçen gün daha çok arazi ekiliyor. Başka bölgelerimizde de şu an buğday hasadı, Gürün'de kayısı, ayçiçek hasadı olacak." ifadelerini kullandı.

"DAHA ÇOK ÜRETİM VE İSTİHDAM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Sivas'ta bu yıl patates rekoltesinde artış beklendiğini aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"Özellikle tohumluk patates üretimine önem veriyoruz ve arzu ediyoruz ki çiftçilerimiz katma değeri yüksek tohumluk patates üretimine ağırlık versin. Sivas, bu anlamda hastalıktan ari çok elverişli bir bölge. Bu yıl yaklaşık 90 bin dekarlık alanda patates ekimi yapıldı ve inşallah rekor bekliyoruz. Yaklaşık 445 bin tonluk rekolte beklentimiz var ve bunun 75 bin tonu tohumluk patates olacak. İnşallah bu çalışmalarımız ve çabalarımızla ilimizdeki çiftçilerimizi daha çok katma değeri yüksek ürünlere yöneltmiş olacağız. İnanıyorum ki Sivas'ımız sanayide yakaladığı ivmeyi tarımda da yakalayacak, daha çok üretim ve istihdam gerçekleştireceğiz."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    Zeytinyağı üretimimiz de bu sene %70 artacakmış ! Sonuç ;zeytinyağı marketlerde % 100 zamlandı!
    Cevapla
  • yerlimillimal 9 ay önce Şikayet Et
    hayvanciligi ve tarimi bitiren elindekileri satan zihniyet disariya bagli gebe kalmaya mahkumdur
    Cevapla
  • Salih 9 ay önce Şikayet Et
    Devlet büyük baş da küçük baş hayvanlarda avrupada 1._2. diyor sen bitirdi diyorsun.Kim yalan söylüyor sen mi devleti.Devletin elinde rakamlar var.Herhalde yalan söyleyen devlet değildir.
    Cevapla
  • vatan1 9 ay önce Şikayet Et
    yine 30 veya 40 liraya çıkar
    Cevapla
  • TEBABET 9 ay önce Şikayet Et
    ÜLKEMİN TOPRAĞINDA YETİŞEN ÇIKAN NE VARSA ÜLKEMİN İNSANI ürünleri yurt dışında ithal eden ülkeden pahalıya alıyor gücüme giden asıl mevzu bu ve buna bir yaptırım YOK
    Cevapla
  • Basiret 9 ay önce Şikayet Et
    Bereketli olsun, Harislerin tezgahlarından muhafaza buyursun Mevla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle