BDDK duyurdu: Kredi kartı harcamalarında taksit düzenlemesi

BDDK'dan yapılan açıklamaya göre, Havayol, seyahat, konaklama gibi yurt dışı kredi kartı harcamalarında taksit yapılamayacak.

GİRİŞ 01.08.2023 01:33 GÜNCELLEME 01.08.2023 09:35
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartıyla taksitli harcamalara yönelik yeni kararlar aldı. Alınan karara göre, havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalara taksit yapılmayacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarı destekleyici adımlar attı.

BDDK'den yapılan açıklamaya göre, Kurul'un bugünkü toplantısında, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliği'nin 26. maddesinin 7. fıkrası uyarınca, 11 Ocak 2019 tarihli ve 8198 sayılı Kurul kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin; hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda uygulanmamasına ve söz konusu harcamalarda taksitlendirme yapılmamasına karar verildi.

BDDK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik atılacak koordineli adımlar kapsamında 31 Temmuz 2023 tarihinde Kurumumuz internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulduğu üzere, sermaye yeterliliği standart oranları hesaplamasında dikkate alınan risk ağırlıklarının ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, tüketicilere kullandırılacak binek araç edinimi amaçlı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve tüketiciler ile yapılacak finansal kiralama işlemleri açısından artırılmasına karar verilmiştir.

Ayrıca, kredi kartlarında uygulanan taksitlendirme sürelerinin; havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda uygulanmamasına ve söz konusu harcamalarda taksitlendirme yapılmamasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 106
  • Bahah 8 ay önce Şikayet Et
    Ekonomi den anlamayanlar yazmış evet kredi kredi kartları sahte basılan paralardir bunların limitlerinin düšurulmesi gerekiyor bankalar olmayan paralardan faiz kazanıyor tüketimi azdiriyor vs vsvav en büyük sahte para basanlar bankalar ve merkez bankalaridir
    Cevapla
  • Hyr 8 ay önce Şikayet Et
    size ne lla
    Cevapla
  • Hukuk 8 ay önce Şikayet Et
    Gezmeyin evinizde oturun demenin başka yolu bu
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Kredi kartı ve kmh borç faizleri bir gece ansızın 2.89 oldu, maliyet yüzde kırkları buluyor. Bu kadar fakir düşmanı olunmaz, bu kadar faiz olur mu
    Cevapla
  • H Sabri KARADENİZ 8 ay önce Şikayet Et
    Eski Merkez Bankası müdüründen beklenen karar kredi kartı taksitlerine BDKK karışmaması gerekir çok kötü bir karar birde burunlarını kredi kartlarına takıyorlar emeklilere ne verdiler ki. Kredi kartı taksitlerine burunlarını sokmasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle