AB'den 5 şehir için 2 milyon 592 bin euro hibe!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ENHANCER projesi kapsamında; Ankara, Adana, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’da faaliyet gösteren kooperatif ve kooperatif birlikleri için 2 milyon 592 bin euro hibe sağlanacak.

GİRİŞ 31.07.2023 14:49 GÜNCELLEME 31.07.2023 15:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ENHANCER projesi kapsamındaki 'İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı' 1 Haziran'da açıklandı.

Geçen ay çevrimiçi tanıtım toplantısı yapılan ve toplam 2 milyon 592 bin euro hibe desteği verilecek program kapsamında uygulama illerinde yüz yüze bilgilendirme toplantıları da tamamlandı.

KAZANAN BAŞVURU SAHİPLERİ 40 BİN İLE 200 BİN EURO ARASINDA HİBE DESTEĞİ ALABİLECEK

Her ilde ayrı ayrı gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarına; kooperatif, kooperatif birlikleri, belediyeler ve kamu kurum kuruluşlarının il müdürlüklerinden toplam 150'ye yakın temsilci katıldı.

Hibe programı kapsamında başarılı bulunan ve hibe almaya hak kazanan başvuru sahipleri 40 bin ile 200 bin euro arasında hibe desteği alabilecek.

Hibe programının açıklandığı tarihten en az 1 yıl önce kurulmuş kooperatif ve kooperatif birliklerinin başvurabileceği hibe programı rehberinde yer verilen değerlendirme kıstasları kapsamında; kadın kooperatiflerine öncelik verilecek.

Geçici koruma altındaki Suriyelilerin, kadınların ve gençlerin kayıtlı istihdamını hedefleyen başvuru sahipleri de yine öncelikli olacak.

Sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen ENHANCER projesi ile birlikte, projenin uygulama illerinde istihdam sayısının da artması amaçlanıyor. Hibe programına başvurmak isteyen kooperatif ve kooperatif birlikleri, 25 Ağustos 2023 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

KAYNAK: SABAH
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    5 şehir için 2,5 milyon hibe!! vay be ne para beeee!!! Ronaldonun değeri 1 milyar euro!!! Milyon eurolarını alsınlar, kasalarına soksunlar !!!
    Cevapla