Araç muayene ve sigorta ücretlerinin düşürülmesi talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, araç muayene ve sigorta ücretlerinin düşürülmesini istedi.

Araç muayene ve sigorta ücretlerinin düşürülmesi talebi
Araç muayene ve sigorta ücretlerinin düşürülmesi talebi
GİRİŞ 29.07.2023 12:07 GÜNCELLEME 29.07.2023 12:22
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, muayene ve sigorta ücretlerindeki artışların trafiğe kayıtlı her 5 araçtan 1'inin trafikte usulsüz dolaşmasına yol açtığını belirterek, söz konusu tutarların düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, kullanılmayan aracın bile yıllık ortalama giderinin 15 bin lirayı bulduğunu, kasko gideriyle bu tutarın 25 bin liraya yaklaştığını bildirdi. Bu durumun, muayenesiz ve sigortasız araçların sayısını arttırdığına dikkati çeken Palandöken, sorunun giderilmesi için yüksek muayene, sigorta ve vergi tutarlarının düşürülmesini istedi.

Trafikteki 27 milyon 334 bin araçtan 5 milyon 600 bininin sigortasız olduğunun altını çizen Palandöken, şunları kaydetti:

"Muayene, vergi ve sigorta ücretlerindeki artışlar, ülkemizde trafiğe kayıtlı her 5 araçtan 1'inin trafikte usulsüz dolaşmasına yol açıyor. Yetkili kuruluşun muayene ücretlerinden aldığı tutarlar esnaf ve vatandaşlarımız için oldukça yüksek. Bunun içerisinde çoğu, vergi borcunu veya sigortasını dahi ödeyemiyor. Bir aracın vergi borcu ödenmeden muayenesinin yapılmasına da izin verilmiyor. Trafikte muayenesiz ve sigortasız araç dolaşmaması için bu ücretler düşürülmeli. Fenni muayene süresi geçen araçlara uygulanan her ay yüzde 5'lik gecikme bedeli zammı da uzun dönem yaptırmayan için uygulanmalı."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • hiyaa 8 ay önce Şikayet Et
    tüvturk .Almanya firmasıdır. ismi turk olabilir ama alman firması .Bilmeyenlere duyurulur. Orda calışan insanlar asgarı ucretle calışıyor. günde 100 arac olsa istanbul ümranıye şübesi 120,000 tl günlük kazancı var aylıga vurun ne deli para. Türkiye yüzde 30 unu alıyor .Gerisi almanyaya gider
    Cevapla
  • Misafir. 8 ay önce Şikayet Et
    Kredi kartiyla ödeme yapınca komisyon alıyorlar. Bunların ayrıcalığı ne devlet buna nasıl müsade ediyor akıl alır gibi değil
    Cevapla
  • ySFgLy 8 ay önce Şikayet Et
    Adamlar bir tane bile vida sıkmadan binliranın üzerinde para alıyor bu muaueneye bi çözüm bulunmalu para tuzağı
    Cevapla
  • DURSUN 8 ay önce Şikayet Et
    Bu kurum gereksiz ve inanılmaz derecede fazla para alıyor hakkımı helal etmiyorum
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    ne zaman indirdirim deseler ardından zam yakındır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle