Dövizden TL'ye dönüş için yeni karar

TL dönüşümüne kurumlar vergisi istisnasına yeni düzenleme yapıldı. Buna göre kurumların 30 Haziran 2023 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralar da dönüşümde vergi istisnasından yararlanacak.

GİRİŞ 29.07.2023 11:02 GÜNCELLEME 29.07.2023 11:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kurumların, döviz tevdiat ve katılma hesaplarındaki yabancı paralarını Türk lirasına çevirmeleri durumunda vade sonunda elde edilen faiz ve kar payları ile diğer kazançlarının kurumlar vergisinden müstesna olması uygulaması 30 Haziran 2023 tarihli bilançolarda yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulanacak.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mevcut düzenleme kapsamında, kurumların 31 Mart 2022 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralarını 31 Aralık 2023 tarihine kadar Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi kapsamında dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevirmeleri ve bu suretle elde edilen Türk lirası varlığı en az 3 ay vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirmeleri durumunda söz konusu hesapların dönem sonu değerlemesinden kaynaklananlar da dahil olmak üzere vade sonunda elde edilen faiz ve kar payları ile diğer kazançlar kurumlar vergisinden müstesna tutuluyor.

Kararla, söz konusu vergi istisnası, 30 Haziran 2023 tarihli bilançolarda yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulanacak.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Tcli 8 ay önce Şikayet Et
    Yıkılsın faiz düzeni
    Cevapla
  • garip 8 ay önce Şikayet Et
    kapitalist bir düzende faizsiz bir ekonomi imkansızdır. ya devlet ekonomiye direkt olarak müdahele edicek kapitalizmden feragat edeceksiniz ya da faiz olmaz demeyeceksiniz. kimse komünizm de istemiyor. eee... başka çare yok mu? olur daa onu yapacak adam da mangal yürekli olmalı da o da yok..
    Cevapla
  • Ali Cabbar 8 ay önce Şikayet Et
    Zamanında 10 12 ay yüksek faize sabretseydik şimdi bu kadar olmazdı toparla toparlayabilirsen ben diyorum en az 5 yıl boşuna gitti
    Cevapla
  • Serkan 8 ay önce Şikayet Et
    Faiz haramdır
    Cevapla
  • Malatya'lı 8 ay önce Şikayet Et
    Bu küresel para ağbabalarının değirmenine su taşıyan ucube bir tefecilik. Alırken kazan, satarken kazan, dönüştür kazan, yatır kazan, çek kazan, kazan kazan ..... Fakir fukaranın da yediğinde içtiğinde vergiyi yükselt ki, bütçeyi denkleyesin. Formül ortada " DEVLET, DEPREM NEDENİYLE KUR KORUMALI MEVDUATA ÖDENEN FAİZİN YARISINI ÖDEMESİN"
    Cevapla
  • Misafir Ç. 8 ay önce Şikayet Et
    Yoksula ek vergi, zengine istisna. Garibanlardan fakirlik vergisi alınsın.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 8 ay önce Şikayet Et
    Doları n. Yuro. Nun. ALLAH. BELASINI. Versin. İNŞALLAH.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle