Deprem bölgesinde kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı

Cumhurbaşkanı Kararı ile deprem bölgesinde uygulanan kısa çalışma ödeneğinin süresi 7 Ağustos’a kadar uzatıldı.

Deprem bölgesinde kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı
Deprem bölgesinde kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı
GİRİŞ 29.07.2023 09:28 GÜNCELLEME 29.07.2023 09:28

Cumhurbaşkanı Kararı ile Kahramanmaraş merkezli depremlerde bölgesel kriz gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi 7 Ağustos'a uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 8 Mayıs ve öncesinde kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi işverenlerin tekrar başvurması koşuluyla, kısa çalışmadan yararlanan aynı işçiler için ve aynı şartları aşmamak koşuluyla, yeni bir uygunluk tespiti yapılmasına gerek bulunmadan 7 Ağustos tarihine kadar uzatıldı.

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun ek 2'nci maddesi gereğince yürürlüğe konulmasına karar verilen 'Kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması hakkındaki ekli Karar'ın hükümleri  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL