Koç Holding'ten Tat Gıda'nın satışıyla ilgili açıklama

Koç Holding, Tat Gıda’da pay satışı için potansiyel alıcılarla bağlayıcı teklif verme aşamasına geçildiğini açıkladı.

Koç Holding'ten Tat Gıda'nın satışıyla ilgili açıklama
Koç Holding'ten Tat Gıda'nın satışıyla ilgili açıklama
GİRİŞ 28.07.2023 09:53 GÜNCELLEME 28.07.2023 09:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Koç Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) Tat Gıda'nın satış süreciyle ilgili açıklamada bulundu. Holding'den yapılan bildiride, "Tat Gıda'nın mevcut değerleri ve büyüme potansiyeli ile uyumu, finansal pozisyon ve ödeme güçleri gibi kriterler esas alınarak değerlendirilmiş olup, uygun görülen adaylarla gizlilik hükümlerine uymak kaydıyla detay inceleme ve bağlayıcı teklif verme aşamalarının yer alacağı ikinci faza geçilmiştir" denildi.

Koç Holding'den KAP'a yapılan açıklamanın detayları şöyle:

Bağlı ortaklıklarımızdan Tat Gıda Sanayi A.Ş. ("Tat Gıda") tarafından 22.05.2023 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında özetle, Şirketimizin sahip olduğu Tat Gıda paylarının satışı dahil stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla bir çalışma başlatıldığı, konuyla ilgili finansal danışmanlık alınması için görevlendirme yapıldığı ve ön çalışmalara başlandığı ancak söz konusu tarihte somut bir karar alınmadığı kamuya duyurulmuştur.

Söz konusu çalışmalar kapsamında çeşitli uluslararası ve yerel potansiyel alıcılardan alınan bağlayıcı olmayan teklifler; alım konusundaki istekleri, stratejik yaklaşımlarının Tat Gıda'nın mevcut değerleri ve büyüme potansiyeli ile uyumu, finansal pozisyon ve ödeme güçleri gibi kriterler esas alınarak değerlendirilmiş olup, uygun görülen adaylarla gizlilik hükümlerine uymak kaydıyla detay inceleme ve bağlayıcı teklif verme aşamalarının yer alacağı ikinci faza geçilmiştir.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • cikkuş 9 ay önce Şikayet Et
    Baygin siz hala rüya alemindesiniz sanırım ardanın parası hiç oldu rüyadan uyanmayan sakın size müstahak
    Cevapla
  • ali 9 ay önce Şikayet Et
    bim kesin alır tağşişe devam etmek için
    Cevapla
  • baygin 9 ay önce Şikayet Et
    biraz elini çabuk tut başkan fenerin yeni transferleri acilen alması lazım
    Cevapla