Savunma sanayiinde yeni teknoloji! İHA'lara entegre edilecek!

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen insansız hava araçları (İHA) için MİLSAR radarı temin edilecek.

GİRİŞ 27.07.2023 23:16 GÜNCELLEME 28.07.2023 09:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TUSAŞ, 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF'23) kapsamında METEKSAN Savunma ile İHA Programları MİLSAR SAR/MTI Radar Sistemi ve Otomatik Kalkış / İniş Sistemi Tedariği Sözleşmesi imzaladı.

Çok Modlu Hava Radarı MILSAR; istihbarat, keşif-gözetleme, baskılama ve taarruz operasyonları için hava platformlarında kullanılmak üzere tasarlandı. Potansiyel hedeflerin tespit ve takibini "hareketli hedef tespit" (MTI) modları ile yapan radar, her hava durumunda yüksek çözünürlüklü radar görüntüsü, hedef sınıflandırma ve arazi topografyası üretme için Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) modlarına sahip bunuyor.

Otomatik Kalkış / İniş Sistemi ise İHA'ların iniş ve kalkışlarını otomatik olarak yapmasını sağlayan radar teknolojileri tabanlı bir çözüm sunuyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    zaten uygulama sonuçlarımız ortada değilmi?..
    Cevapla
  • Mgl 8 ay önce Şikayet Et
    Pkl pyd farelerinde denensin nasıl başarılı olıyor.
    Cevapla
  • Yavuz Özmen 8 ay önce Şikayet Et
    Ne sığır var bu memlekette????!!!!!! Pkk pyd kimin silahları ve desteği ile (tüm küresel yapı) başarılı olmuştu zamanında ve hala uğraşıyor ama çoğunu bitirmiş vaziyetteyiz, güvenli bir şekilde boş yorumu kim yazıyor seni klavye şampiyonu??!!!!
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Bu yenilikler hemen sahada uygulanmalı. ABD çevremizi boşuna kuşatmıyor.
    Cevapla
  • Takipçi 8 ay önce Şikayet Et
    Yeriz ABD'yi. 1970de bile tehdit etmişti ama biz hazırız dediğimizde susmuşlardı. Şimdi lafını bile yapamaz
    Cevapla