Abha, bu yazda eşsiz güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor

Suudi Arabistan'ın vazgeçilmez tatil bölgelerinden Abha, bu yazda ziyaretçilerini eşsiz anlar yaşatmaya çağırıyor.

Abha, bu yazda eşsiz güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor
Abha, bu yazda eşsiz güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor
GİRİŞ 27.07.2023 20:23 GÜNCELLEME 27.07.2023 20:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Abha, Suudi Arabistan Krallığı'ndaki yazlık tatil yerlerinin tartışmasız efendisi. "Doğanın ve dağların gelini" olarak anılan bu şehir, serin ve hoş kokulu nefes alan harika bir yaz iklimine sahip uçsuz bucaksız yeşil dağlar ve ovalarla çevrilidir. Abha şehri, kendine özgü miras binaları ve yeşil çimenler arasında eşsiz bir güzelliği bünyesinde barındırır.

EĞLENCE VE GÜZELLİKLERLE DOLU ABHA, ZİYARETÇİLERİNE EŞSİZ ANLAR YAŞATIYOR
 
İnsanları cömertlikleri ve otantik gelenekleriyle bilinen Abha, doğanın cazibesi ile dağların görkemini birleştiren özel bir şehirdir. Burada ziyaretçiler kendilerini hem huzurlu hem de eğlenceli bir ortamda bulurlar. Soğuk ve yağmurlu günlerde bile, Abha'nın benzersiz eğlence ve güzellikleri ziyaretçilere unutulmaz anılar yaşatır.
 
Tüm bu güzellikler, sahip olduğu esrarengiz sisin efendisi, güneyin gelini olarak bilinen ve yemyeşil doğasıyla uzun yıllar boyunca Krallık ve Orta Doğu bölgesinin en önemli yaz destinasyonlarından biri olmayı haklı olarak başardı. Büyülü bir elbise gibi büyüleyici güzelliklere sahip olan bu bölge, harika bir yaz atmosferi sunuyor.

SOĞUK VE YAĞMURLU YAZ
 
Abha, Asir'deki yaz sezonunun başlamasından bu yana "Soğuk ve Yağmurlu Yaz" sloganıyla büyük bir turist akınına tanık oluyor. Bu turist akını aynı zamanda "Suudi Yazı" kampanyasıyla da örtüşüyor. Suudi Turizm Otoritesi, geçtiğimiz Mayıs ayında "Uzağa Gitme" sloganı altında başlatılan kampanyayla Krallık'taki yaz destinasyonlarının çeşitliliğini ve içerdiği kaliteli aktiviteleri vurgulamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, yurt içi ve yurt dışından ziyaretçi çekmek için çeşitli seçkin turizm teklifleri ve ürünleri sunulmaktadır.
 
Bugünlerde Abha'yı ziyaret eden turistler ve tatilciler, ister Suudi Arabistan'ın içinden ister dışından olsun, Asir yaz sezonuyla birlikte önümüzdeki Eylül ayının ilk gününe kadar devam eden ve 15'ten fazla çeşitli turizm ve eğlence destinasyonunu içeren birçok kültürel ve eğlence etkinliğinin tadını çıkarıyor. Her yaş ve ilgi grubuna uygun konserler, kültürel etkinlikler ve spor maceraları da düzenleniyor.

Dünyanın en iyi turistik köylerinden: Suudi Arabistan'ın Rical Alma Köyü
 
Abha, en ünlüsü deniz seviyesinden 2.200 metrenin üzerinde yükselen Jabal Al-Souda olan doğal manzaralı birçok turistik mekana sahiptir. Bu bölgeyi ziyaret eden turistler, bulutların arasında yürüyebilir ve dağların tepesinden uzanan büyüleyici bir doğa manzarasını görebilirler ya da El-Souda'nın tepesinden Wadi Al-Aws'a doğru inen teleferiklerle dolaşabilirler. Krallığın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kaydettirmek için çalıştığı beş yüzyılı aşan antik tarihi ve yaşlı miras köyü , "Rijal Alma'a"'yı ziyaret edebilirler.
 
Sis geçidine gelince; Krallık ve tüm bölgenin en güzel manzaralarından biri olarak kabul edilen bu alanda yürüyüşçülere bulutların üzerinde keyifli bir tur sunulmaktadır. Aileler ve arkadaşlar burada keyifli ve dinlendirici zamanlar geçirirken, birçok tesis, çocuk oyun alanları, restoranlar ve diğer hizmetler de mevcuttur. Ayrıca, yeşil alanlar da bu bölgede bolca bulunmaktadır.

 
Yaz aylarında, Abha çeşitli doğa ve serin hava tutkunlarını cezbetmektedir. Özellikle, Krallığı ziyaret etmek isteyenler için çeşitli vize türlerinin bulunması seyahati daha kolay ve sorunsuz hale getirmiştir. Krallık'a ziyaret için çeşitli vize türleri mevcuttur: Aile ve arkadaş vizesine ek olarak turist vizesi, Umre vizesi, son varış noktasına varmadan önce 96 saat süreyle Krallık'ta durmayı sağlayan transit vize. Krallık ayrıca Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinde ikamet edenlere belirli meslekler gerektirmeden elektronik vize sağlamıştır ve elektronik turist vizesini Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri ziyaret vizesine, Schengen vizesine ve daimi ikametgah sahiplerine de sağlamıştır. Avrupa Birliği üyesi bir ülke vatandaşı olan ve Suudi Arabistan'ı ziyaret etmek isteyen bir kişi, Birleşik Krallık veya Amerika Birleşik Devletleri'nde oturum izni olan kişilerle birlikte, anında e-Vize alabilir. Krallığa gelmek isteyenler, temel bilgileri girdikten sonra mevcut vizeleri öğrenmek için https://www.visitsaudi.com/ar  adresindeki "Saudi Spirit" platformundaki vize web sitesini ziyaret edebilirler.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Mustafa 9 ay önce Şikayet Et
    Evet havası gerçekten güzel Arabistan diyince akla sıcak geliyo ama abha bam başka
    Cevapla
  • hamza 9 ay önce Şikayet Et
    Bize ne
    Cevapla