İstanbul’da toplu ulaşıma zam ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşımda ücret tarifelerinin değişimi görüşüldü. İstenilen zam oranlarında anlaşmaya varılamadığı için İstanbul’da toplu ulaşıma zam ertelenmiş oldu.

GİRİŞ 27.07.2023 15:16 GÜNCELLEME 27.07.2023 15:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı Zeytinburnu’ndaki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıda, toplu ulaşım ücret tarifelerinin düzenlenmesi teklifi görüşüldü. Görüşülen tekliflerin ardından, İstanbul'da otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, marmaray, vapur, deniz otobüsü, dolmuş, minibüs, taksi, okul ve personel servisi olmak üzere toplu ulaşıma zam ertelenmiş oldu.Teklifler, alt komisyona çekildi. UKOME, Ağustos ayında aynı gündemle tekrar toplanacak.

İBB yönetimi enflasyon, asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle toplu taşıma ücretlerine yüzde 57.07, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri yüzde 40, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yüzde 100, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası personel servisleri için yüzde 200, okul servisleri için ise yüzde 82, Dentur Avrasya yüzde 101, Turyol yüzde 65 oranından zam yapılmasını teklif etmişti. 

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Karahan 18 9 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar yüksek zam yerine şu özellikle 65 yaş üstü bedava uygulaması kaldırılıp %50 indirim uygulanmalı.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    zam yapacağınıza kaçak binenleri ûnlem alın zama gerek kalmaz çok kaçak bilen var güvenlik yetersiz kalıyor
    Cevapla
  • adem 9 ay önce Şikayet Et
    okul servislerine az koyun barii...
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    beşiktaş üsküdar 5 dakika dentur avrasya neye istinaden yüzde 101 zam istiyor
    Cevapla
  • aciz kul 9 ay önce Şikayet Et
    Zam geldiğinde gecikme farkını müşterilerden nasıl tahsil edeceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle