Memur-Sen'den enflasyon tahmininde artış sonrası hükümete çağrı

Memur-Sen, kamu işvereninin, güncellenen enflasyon beklentilerini dikkate alarak, enflasyon tehdidini ortadan kaldırmak için refah payını içeren teklifle toplu sözleşme masasına gelmesi gerektiğini belirtti.

GİRİŞ 27.07.2023 15:05 GÜNCELLEME 27.07.2023 16:30
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Memur-Sen Yönetim Kurulunca, Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini, 2023 yıl sonu için yüzde 58, 2024 yıl sonu için yüzde 33'e güncellemesine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Sendika olarak, "Merkez Bankası'nın yıllardır sabit tuttuğu yüzde 5 enflasyon hedefinin, piyasa verilerinden uzak olduğu, temmuzda gerçekleşen fiyat artışlarının enflasyonu tetikleyeceği ve sabit gelirlileri olumsuz etkileyeceği" yönünde daha önce değerlendirme yapıldığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, 2024 yılında oluşacak enflasyon gerçeğini göz önünde bulundurarak, enflasyonun kamu görevlileri üzerindeki etkisini en aza indirmek için 2024 yılında 3'er aylık dönemler itibarıyla teklifte bulunmuş, enflasyon kaynaklı kayıp yaşanmaması için refah payının verilmesi gerektiğinin altını çizmiştik.

Nitekim bugün Merkez Bankası'nın 'piyasa ve fiyat istikrarının 2025 yılında sağlanacağı' açıklaması, Memur-Sen'in 2024 için 3'er aylık, 2025 için 6'şar aylık dönemler itibarıyla toplam yüzde 110 artış içeren toplu sözleşme teklifinin haklılığını doğrulamış, makuliyetini ispatlamıştır. Kamu işvereni, Memur-Sen'in haklı ve doğru teklifini görmeli, güncellenen enflasyon beklentilerini dikkate almalı ve enflasyon tehdidini ortadan kaldırmak için refah payını içeren teklifle toplu sözleşme masasına gelmelidir."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Başkentli 9 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim sen az iş yapmıyorsan neden rahatsız oluyorsun
    Cevapla
  • Başkentli 9 ay önce Şikayet Et
    Böbürlenme insanoğlu.İşini hakkıyla yap darda kalanlar içinde dua et o kadar.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Memurlar 6 ay ücret almadan çalışsın. Devletin sırtında ki kene gibiler.
    Cevapla
  • Fakirullah 9 ay önce Şikayet Et
    Memur memur memur bu ne ya depremden çıktık ayıptır sabırlı olun 7500 le grçiniyorum aldığınız yeter
    Cevapla
  • Bjk1903 9 ay önce Şikayet Et
    Memurlar hakli arkadaslar... neden biliyormusunuz soyleyeyim.. bir memur 30 sene calistigi zaman sgk kok maas uzerinden yattigi icin alacagi emekli maasi bugun itibariyle 12 bin tl.. halbuki bir isci 30 sene calissa alacagi emekli maasi 24 bin tl. Birakin calistiklari sure icinde yuksek maas alsinlar. Bu onlarin hakkidir.. ben kamu iscisiyim... memurlari destekliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle