Deprem bölgesindeki işverenlerin prim borçları ertelendi

Bakan Işıkhan, "Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki işverenlerimizin mevcut prim borçları, mücbir sebep düzenlemesi kapsamında 29 Aralık 2023 tarihine kadar ertelenmiştir" dedi

GİRİŞ 27.07.2023 12:53 GÜNCELLEME 27.07.2023 13:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesindeki işverenlerin mevcut prim borçlarına ilişkin paylaşım yaptı.

Işıkhan, "Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerindeki işverenlerimizin mevcut prim borçları, mücbir sebep düzenlemesi kapsamında 29 Aralık 2023 tarihine kadar ertelendi" ifadelerini kullandı.

Paylaşımına, "Depremden etkilenen illerimizin ekonomisi ile çalışma hayatını rahatlatmak ve güçlendirmek için işverenlerimizin, çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" notunu düştü.

DEPREMLERDEN ETKİLENEN BAZI İL VE İLÇELERDEKİ 'MÜCBİR SEBEP HALİ' UZATILDI

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca ilan edilen "mücbir sebep hali"nin Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 30 Kasım 2023'e kadar süreceği ilan edildi.

Borçlu olanların, alacaklı idarelere 6 Şubat-30 Kasım 2023 döneminde ödemeleri gereken taksitlerinden birincisinin ödeme süresi mücbir sebep halinin sona erdiği ayda dolacak. Sonraki taksitler de takip eden ikişer aylık dönemler halinde ödenebilecek.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların aylık ödenmesi gereken taksitlerinin ise mücbir sebep halinin sona erdiği aydan başlayarak aylık taksitler halinde ödenebilmesi karara bağlandı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • MEFKURE 9 ay önce Şikayet Et
    Yav öyle değil yav. Borçları ertelemek olur mu? Neyse borçlar, emeklilere pay edin. Onlar öder. Ayıp değil mi yav. Ertelemek nedir yav.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Ertelenmesi çözümmü .toplu ödeme daha zor.bu bir destek değil .
    Cevapla
  • Fikret 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım deprem bölgesindeki ihtiyaç kredileri nolacak 6 ay ertelendi şimdi ne yapacaz faizi silinsin ana para ödensin özel bankalar affetmez el atılsın sayın bakanım zor durumdayız kiracıyım
    Cevapla
  • esnaf 9 ay önce Şikayet Et
    sayın bakan bağkur pirim eşitlemesini bekliyo verdiğiniz üçaylık sözü unutmayın söz ağazdan bikere çıkar
    Cevapla
  • Öner 9 ay önce Şikayet Et
    Bölge için kyk borçları da ertelensin. Faydalı olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle