TEI ve BOTAŞ arasında sıkı görüşme

Türkiye'nin havacılık motorlarındaki lider şirketi TEI ve BOTAŞ, iş birliklerini artırarak sürdürüyor.

TEI ve BOTAŞ arasında sıkı görüşme
TEI ve BOTAŞ arasında sıkı görüşme
GİRİŞ 27.07.2023 12:35 GÜNCELLEME 27.07.2023 12:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF'23, ulusal ve uluslararası savunma sanayi profesyonellerinin yoğun katılım ve ilgisiyle devam ediyor.

Fuarın ikinci gününde düzenlenen imza töreninde TEI ve BOTAŞ arasında bir anlaşma imzalandı. İmzalanan sözleşme çerçevesinde BOTAŞ'ın Tuz Gölü Depolama Tesisleri'nde hâlihazırda kurulu olan 5 adet ve yakın zamanda devreye alınacak 5 adet olmak üzere toplam 10 adet türbin ve doğal gaz kompresör sistemlerinin bakımı ve idame desteği TEI tarafından sağlanacak.

İmza törenine; TEI Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, BOTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi M. Talha Pamukçu, TEI İş Geliştirme ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kain, BOTAŞ Daire Başkanı Dilaver Öztürk ve kurum yöneticileri katıldı.

İmza töreninde söz alan TEI Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Akşit, Uçak motorları ve doğal gaz kompresörlerinin benzerliklerine vurgu yaparak, "Amacımız, havacılıktaki uzmanlığımızı BOTAŞ'ın hizmetine sunarak bu servisleri Türkiye'ye yerli ve millî olarak kazandırmak" diye konuştu. BOTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Pamukçu ise imza töreninde yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz yıl TEI ile yaptığımız ve başarıyla devam eden iş birliğinden memnuniyetimizin bir göstergesi olarak şimdi daha büyük bir programa, daha büyük bir anlaşmaya imza atıyoruz. Uzun soluklu bir bakım anlaşması ile iş birliğimizi artırıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Levent TAN 8 ay önce Şikayet Et
    FRANSA YİNE CIVITTI MACRON kovalamasınlar diye FRANSADAN çeşitli varyasyonlara giriyor YUNANISTAN RUMLARLA VE ERMENİ ILE HERHARAKETİ YAKINDAN TAKIP EDIYORUZ
    Cevapla
  • mavi ay 8 ay önce Şikayet Et
    bu işin duayeni Türkiye de bunu ilk uygulayan makine mühendisi Tayfun Özsarp tır.65 yaşında bilgisinden faydalanın.
    Cevapla
  • ali 8 ay önce Şikayet Et
    tuzgölünün altı oyuldu inşallah dünyanın en büyük obruğu oluşmaz
    Cevapla