Hayalet evde vergi korkusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın boş konutlar için yüksek vergi alınmasıyla ilgili çalışma başlattığını açıklaması hayalet ev yani boş tutulan evlerin sahiplerini tedirgin etti. Kimi evini satılığa çıkardı. Kimi pencereye kiralık ilanı astı.

Hayalet evde vergi korkusu
Hayalet evde vergi korkusu
GİRİŞ 27.07.2023 12:39 GÜNCELLEME 27.07.2023 12:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Boş eve vergi gelecek beklentisi ev sahiplerini tedirgin etti. Satılık ve kiralık konut sayısında artış yaşanabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahiş kira artışı ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına gidileceği açıklamasının ardından boş konutlar için yüksek vergi çalışması olduğu belirtilmişti.

Açıklamanın ardından evini boş tutanlar yeni arayışlara girdi.

Hatta bazı boş evlerin camlarında satılık ilanları asılmaya başlandı. Ancak uzmanlar bu nedenden dolayı boş eve vergi getirilmesinin yanı sıra sıkı denetimlerin de gerekliliğini vurguluyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • CENİKLİ 52 9 ay önce Şikayet Et
    3 Ay Boş Tutulan Evin 2 Yıl Elektriği, Suyu, Gazı Kesilmeli 2 Yıl Kiraya Veremezsin Fahiş Fiyat Tamam %25 Sınırlama Adil Değil Evlere Kira Değeri Konulmalı Bu Cendereden Çıkana Kadar Yabancıya Konut Satılmamalı Geliri Yüksek Holding Ve Şirketlere Lojman Zorunluluğu Getirilmeli Belediyelerin Devletin Elindeki Arsalar Tokiye Devredilip Sadece Evi Olmayan Dar Gelirli Ev sahibi Yapılmalı..
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    çok geç kalınmşl bir karar çok daha önceden yapılmalıydı bu
    Cevapla
  • Yok öyle birşey 9 ay önce Şikayet Et
    Ya yok öyle birşey. 3 tane evim var kime 100 TL den sözleşme yapacağımın planını dahi yaptım. Kiracıya günahımı bile vermem 10 sene çıkartamadıktan sonra. Ev sahibi olarak bu nasıl çözülür biliyor musunuz? Sınırlı süreli sözleşmeler ve mahkemeye ihtiyaç kalmadan tahliye edebilme yolu açarak. Yani ben evimi 1 sene kiraya verdiysem 1 sene oturabilir gidecek yeri olmaması riski kendisinin.
    Cevapla
  • malatya balabanlı 9 ay önce Şikayet Et
    Zorlama kararlar bir netice vermez adamın mülkü ister verir ister vermez . Bir de hayalet ev deniyor ayıptır beyler . Ama zenginden daha çok vergi alınmalı
    Cevapla
  • Abdullah42 9 ay önce Şikayet Et
    Devlet gerektiği zaman baş keser. Türkiyede insanlarımız anca bu dilden anlar. Başka türlü akıllanmayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle