Hollanda açıklarında otomobil taşıyan gemi yandı: 1 ölü

Hollanda açıklarında otomobil taşıyan Panama bandralı kargo gemisinin alev alması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Hollanda açıklarında otomobil taşıyan gemi yandı: 1 ölü
Hollanda açıklarında otomobil taşıyan gemi yandı: 1 ölü
GİRİŞ 27.07.2023 10:12 GÜNCELLEME 27.07.2023 10:12

Hollanda'nı kuzeyinde 2 bin 857 aracın bulunduğu Panama bandralı Fremantle Highway adlı kargo gemisinde gece saatlerinde yangın çıktı.

Hollanda sahil güvenliği tarafından yapılan açıklamada, gemide bulunan 23 kişinin bot ve helikopterlerle kurtarılarak Lauwersoog Limanı’na tahliye edildiği belirtildi.

Açıklamada, mürettebatın yangını söndürmeye çalıştığı ancak alevlerin kontrol altına alınamaması nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Almanya’dan Mısır’a araç taşıyan gemideki yangının elektrikli bir otomobilin alev alması sonucu çıktığı öğrenilirken, gemideki yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.