Rus uçağına Türk sistem! İmzalar atıldı

Türkiye, Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın modernizasyon ihtiyacını karşılamak amacıyla Azerbaycan'ın Su-25 uçaklarını modernize edecek.

Rus uçağına Türk sistem! İmzalar atıldı
Rus uçağına Türk sistem! İmzalar atıldı
GİRİŞ 26.07.2023 16:06 GÜNCELLEME 26.07.2023 16:19
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında "SU-25 Modernizasyon Projesi Sözleşme İmza Töreni", 16.Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda gerçekleştirildi.

İki ülkenin devlet başkanları tarafından yakından takip edilen proje kapsamında, Türk savunma sanayinin sahip olduğu yerli ve milli imkan ve kabiliyetlerden azami ölçüde faydalanılması amaçlanıyor.

RUS UÇAKLARA TÜRK SİSTEM

İmza töreninde konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, başkanlığın şahitliğinde gerçekleşen anlaşma ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan uçaklara Türk Menşeili Güdümlü Mühimmat Silah Sistemlerinin Entegrasyonu ve aviyonik modernizasyon faaliyetlerinin yürütülmesinin hedeflendiğini söyledi.

Sözleşme ile yürütülecek çalışmalarda Türk savunma sanayinin sahip olduğu yerli ve milli imkan ve kabiliyetlerden azami ölçüde faydalanılacağını ifade eden Görgün, "Yürütülecek proje, dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile temelleri çok geçmişte atılmış sağlam kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirecektir." dedi.

SOVYETLER ÜRETTİ

Suhoy Tasarım Bürosu (SDB) tarafından tasarlanan Su-25, Sovyet Kara Kuvvetleri için yakın hava desteği sağlanması amacıyla üretildi.

İlk prototip uçuşunu 22 Şubat 1975'te yapan uçağın seri üretimi, 1978'te o dönem adı 'Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti' olan Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Suhoy üretim tesislerinde başladı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    1975 ten bu yana 50 yıl geçmiş
    Cevapla
  • mmed 9 ay önce Şikayet Et
    75 - 78 de nelerle iştigal ediyorduk! Sonra diyoruz ki neden cari açık var! Musul u bari vermeseydin bugün böyle mi olurdu ekonomi
    Cevapla
  • Hard Beat 9 ay önce Şikayet Et
    onları da özgürleştiriyoruz evvelallah
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 9 ay önce Şikayet Et
    Gardaşlarız , inşallah bundan sonra ,elin rusunun uçağının yerine , Öz ve öz kendi Milli Uçaklarımızı kullanaçaklar .
    Cevapla
  • adnan 9 ay önce Şikayet Et
    Adam o uçağı 1978 de üretmiş, ne haber.
    Cevapla
  • Türk 9 ay önce Şikayet Et
    Bunu başarmak büyük bir iş.. Allah emeği geçenlerden razı olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle