Türkiye'nin 50 milyar dolarlık anlaşması Yunan'ın dilinde

Türkiye'nin Körfez ülkeleriyle imzaladığı 50 milyar dolarlık anlaşma tutarını hayal edilemeyecek bir miktar olarak nitelendiren Yunan basını, Türkiye'nin çok parası olduğunu ve Miçotakis'in görüşeceği Erdoğan'ın farklı olacağını yazdı.

GİRİŞ 26.07.2023 12:16 GÜNCELLEME 26.07.2023 14:13
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Körfez ülkeleriyle imzaladığı ve dünyanın "zafer" olarak nitelediği 50 milyar dolarlık anlaşma Yunanistan'da geniş yankı buldu.

Yunan basınında yer alan analiz yazısında 50 milyar dolarlık anlaşmanın önemine vurgu yapıldı.

50 milyar doların hayal edilemeyecek bir miktar olduğundan bahsedilen yazıda, "Türk Cumhurbaşkanı sevsek de sevmesek de başardı. Önce NATO Zirvesi'nde ABD'den F-16 garantisi alan, Yunanistan'ın şimdiden tavizler vermeye hazır olduğu Türkiye, Körfez ülkelerinden de 50 milyar dolar aldı. Dünyanın en büyük uluslararası yatırım miktarı olabilir" denildi.

50 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA NEFESLERİNİ KESTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve gelir gelmez Türkiye'nin IMF borcunu sildiğine atıf bulunulurken, 50 milyar dolarlık anlaşma için "IMF'nin Türkiye'yi yeniden müşteri yapmayı unutması anlamına geliyor" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'ye ekonomi üzerinden baskı kurulmasının daha zorlaştığına işaret edilirken 50 milyar dolar için "Türkiye dış ve uluslararası politika yürütme becerisine yönelik her türlü riski ortadan kaldırmak için kesinlikle yeterli" denildi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı:

Miçotakis'in bir dahaki sefere Yunanistan'ın tavizlerini tartışmak üzere görüşeceği Erdoğan, geçen sefer Vilnius'ta gördüğü Erdoğan olmayacak. Türk cumhurbaşkanı şah mat hamlesi yaptı. Çok parası var. Ve bu, onun için artık sessizce oturmasının imkansız olduğu anlamına gelir

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 142
  • Remzi 9 ay önce Şikayet Et
    He doların altının varsa bu ülkede doğru ama benim cebimde TL var oda iki ayda %35 değer kaybetti birde üstüne zamlar.Çok parası olanları bı arastiralim bakalım kimlermis onlar.Düşük ve sabit gelirlinin durumu belli.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    sen ne iç yapıyon hacı, salyangoz mu satıyon 20 gündür nasıl müşteri girmez
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    sürünsemde erdoğan sonuna kadar diğer çapsız geçse ülke diye bir şey kalmıyacaktı. Reis arkandayız.
    Cevapla
  • Delifisel 9 ay önce Şikayet Et
    Kardeş Sen dönüp ülkeye hiç bakmiyon galiba esnafım ben 20gundur tek bir müşteri girmedi benim dukyanima sen ne anlatiyon kazanan ihracat yapan oldu imalatciyim imalatçı hep sisirdiniz hep yandaş medya oldunuz devam edin bakalım yakarsa bu memleketi garibanlar yakacak haberiniz olsun bicak kemege dayandı emekliye zam bile vermedi ver ayıp yaptı reis dedik ama olmadi
    Cevapla
  • trtr 9 ay önce Şikayet Et
    sen ne iş yapıyon dayı
    Cevapla
  • Morelli 9 ay önce Şikayet Et
    Halkimizin milli geliri yuzde 50 eridi enflasyona bastirmak icin taze kan lazim buda baska ulkelerden geliyor faizinide hesaplarsan battikca batiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle