Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan mal alım desteği açıklaması!

Ticaret Bakanı Bakan Ömer Bolat, "Mal alım desteğinin üst sınırı 400.000-TL'ye, hizmet alım desteğinin üst sınırı 60.000-TL'ye, istihdam desteğinin üst sınırı yaklaşık 274.000-TL'ye yükseltilmiştir" dedi.

GİRİŞ 26.07.2023 10:28 GÜNCELLEME 26.07.2023 11:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabından Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOPDES) hakkında açıklama yaptı. Hibe desteklerinin artırıldığını duyuran Bakan Bolat, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOPDES) kapsamında ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatifleri desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda; 2023 yılının ikinci yarısında hibe tutarlarında yapılan güncelleme ile alım desteklerinin üst sınırları %100, istihdam desteklerinin üst sınırları yaklaşık %33 oranında arttırılmış; mal alım desteğinin üst sınırı 400.000-TL’ye, hizmet alım desteğinin üst sınırı 60.000-TL’ye, istihdam desteğinin üst sınırı yaklaşık 274.000-TL’ye yükseltilmiştir.


Destek Programına ilişkin başvurular 14 Ağustos 2023 tarihlerine kadar Ticaret İl Müdürlüklerimize yapılabilmektedir."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    denetim denetim denetim ve ağır cezayı verilsin yanlış yapanlara
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Yeni doğanlar emekli olsunlar hiç problem kalmaz memlekette..Yaşasın emeklilik..Vay be bu devlet bunu nereden ödeyecek diye soran yok..yazikkk.3 gün çalış emekli ne güzel..Dünyanın neresinde var 65 yaş alti emeklilik?
    Cevapla
  • Hamza Ali 9 ay önce Şikayet Et
    Hibe destek verildiği halde böyle pahalıya yiyorsak bunda sorun var demektir. Devlet tüm hibe desteğini tüm sektörlerden kaldırmalı.
    Cevapla
  • Qwerty 9 ay önce Şikayet Et
    Hibe desteğini verdiğiniz yerleri biraz denetlerseniz ne güzel olur. Verdiğiniz paraları alıp yiyen çok işletme var. Sadece göstermelik işlere ve ış yerlerinden sahipler. O yüzden denetim sıfır. Onlara verilecek olan i emekliye verip ezdirmeyecektiniz.
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    İşde budur yea. Beklenen haber geldi. Allah aç gözlü ev sayiplerini cennedine almasın. Kudüs dusmesin
    Cevapla