Ordu’da taze fındık tezgahlara indi

Ordulu üreticiler, Karadeniz Sahil Yolu kenarlarında kurdukları tezgahlarda yaş fındığın kilogramını 60 liradan satışa başladı.

Ordu’da taze fındık tezgahlara indi
Ordu’da taze fındık tezgahlara indi
GİRİŞ 25.07.2023 21:36 GÜNCELLEME 25.07.2023 21:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ordu’da sahil kesimlerinde fındık hasat sezonuna yaklaşık 2 hafta kalırken, tezgah üzerine dalından topladıkları yaş fındığı koyan üreticiler, genellikle gurbetçiler ve turistlere satış yaptıklarını, günlük kimi zaman 40 kilogram satış yaptıklarını belirttiler. Üreticiler satışların geçen yıllara göre düşük olduğunu belirterek, gün boyunca satış için beklediklerini belirttiler.

“Satışlar bu yıl zayıf”

Yol kenarında fındık satışı Yapan Coşkun Çarkçı, sezonun başlangıcı olduğunu belirterek, “Satış şu an zayıf, inşallah taban fiyatımız da 100 lira civarında olur. Sezon tam olarak başlamadığı için işler zayıf. Fiyat 50-60 lira arasında, uygun ama vatandaşlar kimi zaman almak da istemiyor. Genellikle farklı illerden gelen müşteriler, yani yoldan geçenler alıyor. Şu an günlük 10-15 kilogram satış yapıyoruz” dedi.

“Satış için burada akşama kadar bekliyoruz”

Olgun Çarkçı isimli satıcı da kendi topladıkları fındığı 50-60 liradan satmaya çalıştıklarını kaydederek, “Toplu olarak alanlara 50 liradan veriyoruz. Zor bir iş, sabah erken saatlerinde topluyoruz, buraya getiriyoruz ve akşama kadar burada satış için bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Ordulu 9 ay önce Şikayet Et
    Yahu bir kerede şükretmesini öğrensek ve şükretsek .. Hep bahane hep itiraz. Hep ağlamak.
    Cevapla
  • Hasan Tutkun 9 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşın emeğinin karşılığını istemesi suçmu
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    ben dün Mersin'in Tarsus ilçesinde aldım kilo 180 tl çok pahalı.
    Cevapla
  • Ali Eren 9 ay önce Şikayet Et
    Yol kenarında satılan fındıkların içi bos oluyor .Almayın ...
    Cevapla
  • Samsun 9 ay önce Şikayet Et
    Ekmek parası allah bereketini versin bol kazanclar
    Cevapla