Kira davalarına arabulucu dönemi! Bakan Tunç detayları açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk sisteminin detaylarını açıkladı. Tunç "Az masrafla daha hızlı uzlaşma sağlanacak" dedi.

GİRİŞ 25.07.2023 13:20 GÜNCELLEME 25.07.2023 16:43
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Kira davalarında zorunlu arabuluculuk dönemi 1 Eylül’den itibaren başlıyor. Kiracı veya kiraya verenin, kira bedeli veya tahliye ile ilgili dava açmadan önce arabulucuya başvurması zorunlu olacak.

"AZ MASRAFLA DAHA HIZLI UZLAŞMA SAĞLANACAK"

Konuya ilişkin Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ''Kira uyuşmazlıklarının mahkemeye intikal etmeden arabuluculuk yoluyla çözüme kavuşması, tarafların daha az masrafla ve daha hızlı ve barışçıl bir yöntemle uzlaşmalarını sağlayacak. Bu durumda mahkemelerin iş yükü de azalmış olacak'' dedi. 

''KENDİNİ MAĞDUR HİSSEDEN TÜM KESİMLERİN GÖNLÜNÜ MUTLAKA ALACAĞIZ''

Öte yandan Kabine toplantısı sonrası tüm kesimlerin gönlünü alacaklarını söyleyen Erdoğan, vatandaşlara çağrıda bulunarak, ''Ek bütçede önceliğimizi zorunlu olarak deprem bölgesinin hızla ayağı kaldırılmasını sağlayacak projelere verdik. Yaptığımız vergi artışlarından elde edeceğimiz gelirleri şu aşamada başka yerlere aktarmayı vicdanı olarak başka yerlere aktarmayı kabul edemeyiz. Bütçe gelirlerini artırmaya bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmaları gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı planlıyoruz. Milletimin tüm fertlerinden serin kanlı olmalarını ve bize güvenmelerini ülke ve kendilerinin geleceğine sahip çıkmalarını istiyorum. Kimilerinin anlık telaştan kimilerinin aç gözlülükten kaynaklı reflekslerle sergiledikleri her dengesiz tasarrufun ortak refah ve huzur hedeflerimize zarar verdiğini unutmamalıyız. Üretim yapıyorsak maliyet ve kar hesabımızı, ticaret yapıyorsak fiyatlama politikamızı, ev sahibiysek kira talebimizi aracımızı satıyorsak satış bedelini bu anlayışla belirlemeliyiz. Ne döviz artışıyla ne enflasyonla izah edilemeyecek yüksek fiyatlarla piyasayı yukarı çekmek sonu olmayan kısır döngüye destek vermektir. Gün sonunda yüksek kazanç sağlamış gibi görünen süreç aylar, yıllar geçtikçe herkesin hanesine zarar olarak yazılacak sonuçlara gebedir. Kimsenin bilerek ve isteyerek ne kendisine ne evlatlarına ne de ülkesine böyle kötülük yapacağına ihtimal vermiyorum'' dedi.

Erdoğan, ''Şayet bu konuda ihmali ve kastı olan çıkarsa devlet olarak gerekeni yapmaktan çekinmeyiz. Ticaret Bakanlığımız otomobil piyasasında görülen stokçuluğun ve fiyat manipülasyonunun önüne geçmek için denetimlerini artırdı. Konut fiyatlarında adımlar için değerlendirmeler sürüyor. Serbest piyasa ekonomisinden taviz vermeden haksız kazanç sağlamaya çalışan fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğiz. Konut fiyatları, kiralarla ilgili ilave adımlara dair değerlendirmelerimiz sürüyor. Haksız kazanç peşinde koşan fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğiz" dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Vampir iştahlı ev sahipleri var malesef ülkemizde fakirin fukaranın ceplerinde gözleri bunlar özellikle yapıyorlar fahiş zamları çünki bakın seçim bitti patates soğan reklamlarıda bitti şimdi kira fiyatlarını gündemlerine aldılar yapın zammı sizede kalmıyacak
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    ALLAH sizi bildiği gibi yapsın. bizi madur ettiniz bugünden sonra sizinle asla ak partiyi siyah yaptınız.ev sahibi kiracıyı biribirine düşürdünüz .bu nasıl adalet biz kiracıya evi bedava vermek zorundamıyız.allah aşkına..artık görün yaaa.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    kafanıza göre 300 binlik evi 3 milyona çıkardınız şimdi evimi bedavamı vereceğim diyorsunuz bu ne ahlak yoksunluğu arkadaş. İnşallah sende aynı duruma düşersin mağdur olan kiracının halinden anlarsın.
    Cevapla
  • Ender 9 ay önce Şikayet Et
    arabulucuyla çözülen uyuşmazlık oranı nedir ? Bilen varsa yazsın.
    Cevapla
  • Ahiret yolcusu 9 ay önce Şikayet Et
    Fahri Kur'an Kursu öğreticileri de uzun zamandır KADRO bekliyor. Lütfen artık sesimizi duyun ve bir çözüm getirin bizlere çok mağduruz
    Cevapla
  • yaman 9 ay önce Şikayet Et
    Özel sektör çalışanı vergi ile size destek olmak zorundamı
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İstanbul da var olan konut sıkıntısı yabancı sayesinde tavan yaptı. Arabuluculuk da çözüm zanneden ler keşke basit bir mantıkla hareket etselerdide yabancıya hem satışın hem de göçün önüne geçebilselerdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle