Hazır giyimde hedef 40 milyar dolarlık ihracat

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon ihracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, ihracatlarını 40 milyar doların üzerine çıkarmak istediklerini söyledi.

Hazır giyimde hedef 40 milyar dolarlık ihracat
Hazır giyimde hedef 40 milyar dolarlık ihracat
GİRİŞ 24.07.2023 16:21 GÜNCELLEME 24.07.2023 16:21

İHKİB'in açıklamasına göre kısa sürede elde ettiği başarıyla Türk moda endüstrisinin küresel ölçekteki prestij organizasyonları arasına giren İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı’nın (IFCO) dördüncüsü için geri sayım sürüyor.

İHKİB tarafından 9-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek fuar için 100 ülkeden binlerce seçkin alıcı İstanbul’a gelecek.

İHKİB Başkan Yardımcısı Paşahan, ilkini Şubat 2021’de düzenledikleri IFCO ile hazır giyimdeki tüm ürün gruplarını tek fuarda ve aynı çatı altında topladıklarını hatırlattı.

İHRACATTA ORTA VADE HEDEFİ 40 MİLYAR DOLAR

IFCO’yu kısa sürede küresel moda endüstrisinin buluşma noktası haline getirdiklerini vurgulayan Paşahan, şunları aktardı:

"Türkiye hazır giyim ve konfeksiyonda küresel bir oyuncu. Yıllık 21 milyar dolarlık ihracatımız var. Biz orta vadede ihracatımızı 40 milyar doların üzerine taşımayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda bir yandan tasarımlı, marka odaklı ve sürdürülebilir üretim kapasitemizi artırırken diğer taraftan İstanbul’u dünyanın en önemli moda merkezlerinden biri yapmak için çalışıyoruz. Bu hedef doğrultusunda önemli bir kilometre taşı olan IFCO, sadece sektörümüzün değil Türkiye’nin markası haline geldi.

Kısa sürede yakaladığı başarıyla adından söz ettiren ve uluslararası fuar takvimlerinde yerini alan IFCO’ya yine çok iddialı hazırlandık. Farklı ürün gruplarında 400’ün üzerinde katılımcı firmamız fuarda yerini alacak. Yurt dışından çok büyük bir ilgiyle karşı karşıyayız. Amerika‘dan Avustralya’ya, Avrupa’dan Afrika’ya beş kıtadan binlerce alıcı İstanbul’a gelecek. ABD, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere hedef ve uzak ülkelerden alım heyetleri ile katılımcı firmalarımız ikili iş görüşmeleri yapacaklar. İnanıyorum ki bu görüşmelerin sonucunda birçok yeni iş birliğine imza atacağız."

30 BİN ALICININ ZİYARET ETMESİ BEKLENİYOR

Paşahan, 30 bin civarında ziyaretçi bekledikleri IFCO’da öncekilere ilave olarak farklı özel bölümlerin yer alacağını bildirdi.

Katılımcı ve ziyaretçilere bir fuardan fazlasını sunduklarını belirten Paşahan, "Markalar özel bölümünde moda endüstrisinde markalaşmış, ihracat odaklı koleksiyonları ile öne çıkan firmalarımızı, bir araya getirdik. Fashionist özel bölümünde abiye ve damatlık kategorisinde 30 öncü markamız yer alıyor. The Core İstanbul alanında ülkemizin önde gelen tasarımcılarının koleksiyonlarını küresel vitrine çıkarıyoruz. İstanbul Moda Akademisi’nin (İMA) hazırladığı Trend Alanı yine fuarın en ilgi çekici noktalarından biri olacak. Sektör profesyonellerinin katılacağı seminerlerde sürdürülebilir üretim ve dijital teknolojiler başta olmak üzere en son temalar ve trendler ele alınacak. Firmalarımız özel defilelerle koleksiyonlarını tanıtacak. B2B alanımızda katılımcı firmalarımızla alıcılar bir araya gelecek." ifadelerini kullandı.

Mustafa Paşahan, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek IFCO’ya tüm sektör profesyonellerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.