Sabiha Gökçen'de bir kez daha yolcu rekoru

İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havalimanı’nda dün yolcu rekoru kırıldı.

Sabiha Gökçen'de bir kez daha yolcu rekoru
Sabiha Gökçen'de bir kez daha yolcu rekoru
GİRİŞ 24.07.2023 11:14 GÜNCELLEME 24.07.2023 12:14

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 23 Temmuz Pazar günü 686 uçuş gerçekleştirildi, toplam 124 bin 478 yolcu taşındı. Böylece, tüm zamanların yolcu rekoru kırılmış oldu.

Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ) verilerine göre yılın ilk 6 ayında toplam 17 milyon yolcu ağırlayan Sabiha Gökçen’de, Ocak-Haziran aylarında 108 bin 60 uçuş gerçekleştirildi.

İSG CEO’su Berk Albayrak, havalimanında yaşanan yoğunluğun turizm sektörünün bu sene çok verimli bir sezon geçirdiğine işaret ettiğini belirterek "Hemen her hafta Sabiha Gökçen Havalimanı olarak yeni bir rekor kırıyoruz" dedi.

Albayrak, "Şehrin havalimanında yolcularımızın seyahatlerini en konforlu ve kesintisiz şekilde yaşatmak için ekstra planlamalarla önlemler alıyoruz. Yoğun çalışmalarımızın karşılığını üst üste kırdığımız rekorlar ile alıyoruz" ifadesini kullandı.

52 ülkede 156 noktaya uçuş

Albayrak, ayrıca ekip çalışmasının önemine vurgu yaparak “Terminalimizde 7/24 hizmet veren ve müşteri memnuniyetini önceleyen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yolcu giriş kapılarından bagaj teslimine, güvenlik geçişlerinden uçuş kapılarına kadar misafirlerimizin seyahat deneyimini maksimize etmek için çalışan tüm ekip ve paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

39 iç hat ve 117 dış hat noktası ile birlikte toplamda 156 noktaya ve 52 ülkeye hizmet veren Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Haziran ayında El Kasım (Suudi Arabistan) ve Kazan (Rusya) havalimanlarını destinasyon haritasına eklerken, 19 Temmuz’da Karadağ’ın başkenti Podgorica’yı yeni yurt dışı uçuşları arasına ekledi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.