Türkiye Emekliler Derneği'nden 'ek zam' talebi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), tüm emeklilerin aylıklarına 4 bin lira ilave zam yapılması talebini yineledi.

GİRİŞ 23.07.2023 11:07 GÜNCELLEME 23.07.2023 11:55
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Temmuz ayı itibariyle emeklilerin kök aylıklarına yüzde 25'lik zam yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık" demişti.

EMEKLİLER TALEPLERİNİ YİNELEDİ

TÜED'den yapılan açıklamada, Derneğin Başkanlar Kurulu toplantısının 122 şube başkanın katılımıyla 21 Temmuz'da Ankara'da yapıldığı belirtildi.

Toplantıda, emekli aylıklarına yapılan zam oranı, ürün ve hizmetlerdeki fiyat artışı ile KDV ve ÖTV oranlarının yükseltilmesinin görüşüldüğü aktarılarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Emeklilerin kök aylıkları yetersiz kaldığı için 15 milyon emekli, yapılan düşük zamlar nedeniyle büyük hayal kırıklığına uğradı. Taban aylıkları iyileştirilmeden ve aylık hesaplama sistemleri değiştirilmeden yüzdeli zamlarla emeklilerin refahını artırmak mümkün değil. Derneğimizin aylıklara 4 bin lira seyyanen zam talebi karşılık görmediği için milyonlarca emekli geçinmekte zorlanıyor. Bunun görülmesini ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın seyyanen zam önerimizi bir kez daha yeniden değerlendirmesini talep ediyoruz."

KAMU İŞÇİSİ VE MEMURLARLA KIYASLAMA

Devletin çalışanlara ve emeklilere bir bütün olarak bakması gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu yıl emekli aylıklarına birinci altı ayda yüzde 30, ikinci altı ayda yüzde 25 zam uygulanmış ve aylıklarda toplam yüzde 62,5 artış olmuştur. 2023 yılında asgari ücrete, kamu işçisi ve memur aylığına ortalama yüzde 110 artış yapılmıştır. Görüldüğü gibi çalışanlar ile emekliler arasındaki gelir makası büyüdü. TBMM'nin açılmasıyla birlikte ek zam talebimizin gündeme alınmasını ve emeklilerimizi rahatlatacak bir artışın yapılmasını istiyoruz."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    evet intibak hala yapılmadı
    Cevapla
  • emekli55 9 ay önce Şikayet Et
    martta seçim var ocakta seyanen bir zam verilir bukadar öfke haksızlık birden unutulur. çünkü biz bilinçsiz bir topluluğuz
    Cevapla
  • emekli 9 ay önce Şikayet Et
    4000 değil 8000 isteyin
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Eyt lilere %14,66 refah payını vermediler. 2 yıldır her ocakta neden böyle diye merak ediyordum. refah payı maaş alanaymış ileride alacak olana değil.
    Cevapla
  • suvaslu 9 ay önce Şikayet Et
    ayıptır SSK emeklisi ne 1 lira bile verilmedi,intibak şart.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle