İlaç fiyatlamasında kullanılan euro kuru artırıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk lirası cinsinden 1 euro değeri temmuz ayında yüzde 30,5 oranında artırıldı.

GİRİŞ 23.07.2023 07:45 GÜNCELLEME 23.07.2023 09:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk lirası cinsinden 1 euro değeri temmuz ayında yüzde 30,5 oranında arttırılarak 14,0387 TL olarak belirlendi.

Artışla fiyat korumalı ürünlerde barem değeri 48,41 TL oldu. Diğer ürünlerde ise barem değeri 25,30 TL oldu.

24 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek karar ile dönemsel euro değeri güncellemesinde, geçici 7'nci madde kapsamında uygulanan 4 TL'ye kadar olan artışlar dikkate alınmayacak.

Güncelleme sonrasında uygulanacak olan 4 TL'ye kadar olan artışlar, TL değerinde değişiklik yapılmadan ürünlerin depocuya satış fiyatları üzerine eklenecek.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Yoh 9 ay önce Şikayet Et
    Yüzde 30 zam gelmiş gelmese şaşardım. Zam yüzyılı masallah
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    gidin ormandan toplayın eskiden ilaç mı vardı reisi yedirmeyiz...
    Cevapla
  • Hakan 9 ay önce Şikayet Et
    Nolacak zam geldiyse içmeyin sizde ölür müsünüz. Biz eskiden bitkiler tedavi olurduk şimdi herkes eczaneye koşuyor almayın kardeşim
    Cevapla
  • nevizade 9 ay önce Şikayet Et
    Vay be 09:47 bedava yaşamıyoruz. Doları biz 27 lira yapmadık.
    Cevapla
  • Hasan 9 ay önce Şikayet Et
    Kısaca zam gelmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle