Fethiye ve Marmaris’te İslami tatil ayrıcalığını yakalayın

İslami tatil konseptinin her yıl daha fazla ilgi görmesi ile Fethiye ve Marmaris, muhafazakar konaklama imkanıyla binlerce tatilcinin tatil rotası haline geldi.

Helal konsept otel, korunaklı muhafazakar villa ve tatil köyü seçenekleriyle ön plana çıkan Fethiye ve Marmaris, memnuniyet oranının en yüksek olduğu destinasyonlar arasında gösteriliyor.

Fethiye ve Marmaris’teki helal tatil fırsatlarını HalalBooking ayrıcalıklarıyla inceleyebilirsiniz

Muhafazakar veya İslami oteller, misafirlerine ihtiyaca uygun tatil seçenekleriyle hizmet vermektedir. Hayat tarzına göre tatil yapmak isteyenler için muhafazakar otel bulmak artık daha kolay. Fethiye ve Marmaris’te tatil planlayanlar lüksü ve konforu birlikte sunan muhafazakar otellerde tatilin keyfini hassasiyetlerinden ödün vermeden doyasıya yaşayabilir.

Yeşil ve mavinin buluştuğu Muğla’nın eşsiz doğasıyla iç içe bulunan İslami oteller ve villalar tatilcilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Villalarda TV, klima, mutfak eşyaları ütü, yedek nevresim takımları gibi ihtiyaca uygun malzeme ve araç gereçler mevcuttur.

 Muhafazakâr ve İslami Fethiye ve Marmaris otellerinde ortak dini inanca sahip pek çok insan birlikte tatil yapma imkanına sahiptirler. Muhafazakâr ve İslami oteller misafirlerine birçok avantaj sunar.

Muhafazakâr otellerin sunduğu avantajlar nelerdir?

Muhafazakâr turizm, İslami hassasiyetlere sahip kişiler ve aileler için çeşitli avantajlar sunuyor. Misafirlerinin istek ve ihtiyaçlarına göre hizmet veren tesisler sayesinde tatilciler birçok ayrıcalık ve avantaja sahip oluyor. Bu ayrıcalık ve avantajlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  •         Muhafazakâr otellerde kadınların ve erkeklerin korunaklı bir şekilde rahatça vakit geçirebilecekleri özel alanlar mevcuttur.
  •       Sadece kadınlara özel restoran ve kafe gibi mekânlara sahiptir.
  •         Aileler için birlikte vakit geçirebilecekleri, yemek yiyebilecekleri ve denize girebilecekleri karma alanlar bulunur.
  •       Muhafazakâr otellerde alkollü içecek ve alkol içeren gıda bulunmaz.
  •         Tesisteki tüm yemekler helal koşullarda hazırlanıp sunulur.
  •         Restoran ve kafe personeli İslami koşullara uygun şekilde giyinir.
  •         Kadınlar için ayrılan alanlarda sedece kadın çalışanlar hizmet verir.
  •         İbadetlerini yapmak isteyenler için ibadethane ve gerekli eşyalar olmak üzere birçok imkanı içinde bulundurur.
  •         Düzenlenecek aktiviteler İslama uygun olarak gerçekleştirilir.
  •         Muhafazakâr otellerde tekne turu gibi aktiviteler için kadın kaptanlar ile özel tekne turu imkânı da sağlanır.

     Bu avantajları sunan otel ve tesislerde dini kurallara riayet ederek keyifli bir tatil yapma fırsatına sahip olabilirsiniz.

İslami otel seçiminde nelere dikkat edilmelidir?

İslami değerlerinize uygun bir tesis seçmeniz tatilinizin sorunsuz geçmesi için oldukça önemli bir husustur. Tatilden dinlenmiş olarak dönmek için İslami otel seçiminde dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanabilir:       

  •         Tesiste kadın ve erkekler için ayrı havuz olup oladığına dikkat edilmelidir. Karma havuzlarda yeterince rahat bir tatil geçiremeyebilirsiniz.
  •         Tercih yaparken tesiste sauna, hamam, spa ve plaj gibi alanların kadın ve erkekler için ayrı olarak hizmet verdiğinden emin olmalısınız.
  •         Tesiste hazırlanan yiyeceklerin “Helal” koşullara uygun olması gerekir. Yani yiyecekler hazırlanırken alkol kullanılmamalı ve et ürünlerinde helal standartlara uyulmalıdır.
  •         Bütçenizin dışına çıkmamak için otelde hangi aktivitelerin ücretli olduğunu önceden arayarak öğrenmelisiniz.
  •         Alkolsüz her otel muhafazakar konsepte sahip olmayabilir, gitmeden önce teyit etmelisiniz.

Fethiye ve Marmaris’te tatil planlamadan önce bu bölgelerde yapılan aktiviteler, gezilecek yerler ve konaklayabileceğiniz helal tatil tesislerinden de ayrıca bahsedelim.  

Fethiye’de gezilecek yerler, aktiviteler ve İslami tesisler

Fethiye’deki İslami otellerin sayısı her geçen gün daha da yükselen talep doğrultusunda artıyor. Normal otellerin sunduğu konforu aratmayan İslami oteller, kadınlara ayrılan korunaklı havuzları ve özel plajlarıyla hem Türk aile yapısına uygun hem de dinimizin emrettiği mahremiyet ölçülerinde denize ve havuza girme imkanı sağlıyor.

Fethiye’de İslami tatil olanakları sunan otelleri HalalBooking ayrıcalığıyla inceleyebilirsiniz.

Fethiye’de tatil yaparken yamaç paraşütü yapabilir, tekne turlarına katılabilir, usta dalgıçlarla deniz altını keşfe çıkabilirsiniz. Fethiye’de, dini hassasiyetlerinize uyarak, eğlenceli, huzurlu, keyifli ve unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz.

Fethiye’de gezilecek yerler

Fethiye’de gezilecek yerler, Fethiye Kayaşehir, Kelebekler Vadisi, Saklıkent, Antik Kentler, Günlüklü Koyu, Belceğiz Plajı, dünyaca ünlü Fethiye plajları şeklinde sıralanabilir.

Fethiye’de yapabileceğiniz eğlenceli aktiviteler

Fethiye’de tatil yaparken katılabileceğiniz aktiviteleri sizler için derledik:

1-) Tekne ile 12 Adalar Turu

Fethiye’nin muhteşem koylarına demir almak ve adalarda durup güneşin ve denizin tadını çıkarmak size iyi gelecek.

2-) Ölüdeniz Kelebekler Vadisi Tekne Turu

Ölüdeniz Kelebekler Vadisi’ne gitmek Fethiye’de yapabileceğiniz en özel aktivitelerdendir. Tekne turunda Ölüdeniz Kelebekler vadisinde denize girebilr ve adadaki tarihi kalıntıları ziyaret edebilirsiniz.

3-) Ölüdeniz’de Yamaç Paraşütü

Adrenalin dolu bir Fethiye tatili yapmak için yamaç paraşütü deneyimi yaşamak isteyebilirsiniz. Babadağ’dan havalanıp Belcekız plajına indiğiniz anları ömür boyu unutamayacaksınız.

4-) Rafting                                        

Macera ve adrenalin sevenlere Rafting yapmalarını tavsiye edebiliriz. Karaçay’ın azgın sularında rafting yapmak heyecanlı bir deneyim olacak.

Fethiye’de konaklayabileceğiniz en iyi islami oteller:

Fethiye’de sizler için seçtiğimiz uygun fiyatlı ve korunaklı tesis Zehra Tatil Köyü

Fethiye’nin Ovacık bölgesinde yer alan muhafazakâr konsepte sahip tatil köyü, helal sertifikasına sahiptir ve alkolsüz olarak hizmet verir. Bayanlara özel plajı ve güneşlenme alanı sunan otel, tamamen korunaklıdır.

Ölüdeniz Plajına yürüme mesafesindeki otelimiz Kevser Inn Hotel

Ölüdeniz Mahallesi’nde yer alan bu tesisimiz helal konsepte uygun olarak hizmet vermektedir. Bayanlara özel havuzu tamamen korunaklıdır. Mağazalara ve mescitlere yakın konumuyla ön plana çıkmaktadır.

Gezelim.com okuyucuları için tavsiye edeceğimiz diğer tesis Telmessos Neva

Kumburnu Plajı’na 5 dakika mesafedeki bu tesis villa tipi yapılarda konaklama imkanı sunuyor. Tamamen helal konsepte sahip havuzunda ailenizle birlikte tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Fethiye’de tavsiye edeceğimiz bir diğer otel Katrancı Park Hotel

Bu tesisimiz’de villa konseptinde hizmet vermektedir. Tüm yemekleri helaldir ve alkolsüz hizmet sunmaktadır. Denize yürüyerek 5 dakika mesafededir. Bayanlara özel tamamen korunaklı havuza sahiptir.

Okuyucularımıza tavsiye edeceğimiz son tesis Zehra Villas Hotel

Ölüdeniz bölgesinde bulunan bu tesis tek ve çift katlı villalarla hizmet vermektedir. Ailelere özel tamamen korunaklı plaj, güneşlenme alanı ve açık havuz mevcuttur. İsterseniz villada bulunan araç gereçlerle yemeklerinizi kendiniz de pişirebilirsiniz.

Marmaris’te gezilecek yerler ve İslami tesisler

Muğla’nın Marmaris ilçesi tarihi ve kültürel değerleri ve doğal güzellikleri ile en önemli tatil beldelerimizden birisidir. Tüm dünyadan turistin geldiği Marmaris’te, muhafazakar ailelere özel İslami tatil hizmeti sunan tesisler bulmak mümkün. Bu konsepte sahip oteller, normal konseptteki otellerle aynı konfora sahiptir.

Marmaris’te İslami tatil olanakları sunan otelleri HalalBooking ayrıcalığıyla inceleyebilirsiniz.

Marmaris’te İslami tatil yapmaya karar verip gittiğinizde, otel içinde ve dışında hangi aktiviteleri yapabilirsiniz?

Marmaris’in masmavi koylarında tekne turu yapabilir, Marmaris Kalesi ve Hafsa Sultan Kervansarayı’nda yolculuğa çıkabilirsiniz. Dalış tutkunuysanız Baca Mağarası ve Amos Antik Şehri’ni gezebilirsiniz.

Marmaris’te gezilecek yerler:

Tatil cenneti Marmaris’e gittiğinizde dolu dolu bir tatil geçirmeniz için gezmeniz gereken yerler ise söyle:

1-) Marmaris’in ünlü plajları

İşte Marmaris’teki plajlar;

Marmaris Halk Plajı, Cennet Adası Plajı, İçmeler Plajı, Çiftlik Plajı, Turunç Plajı, Günnücek Plajı, Uzun Yalı Plajı, Sedir Adası ( Kleopatra ) Plajı, Orhaniye Kızkumu Plajı.

2-) Marmaris Kalesi ve Marmaris Müzesi

Marmaris Arkeoloji Müzesi’ni de içinde barındıran Marmaris Kalesi, Marmaris tatilinizde mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri. Müze, Pazartesi hariç haftanın her günü açık.

4-) Hafsa Sultan Kervansarayı

Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Hafsa Sultan adına yaptırdığı Hafsa Sultan Kervansarayı, Marmaris’teki Osmanlı eserlerinin en ünlülerindendir. Kervansaray çevresinde hediyelik eşya satın alabileceğiniz çok sayıda dükkan mevcuttur.   

5-) Marmaris İçmeler Köyü ve İçmeler Plajı

İçmeler Köyü, aynı zamanda altın rengi kumsalıyla da ünlü İçmeler Plajına ev sahipliği yapıyor. Marmaris’teki İslami otellerden yapacağınız bir seçimle bu yaz unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.  

Marmaris’te konaklayabileceğiniz en iyi islami oteller:

Marmaris’te sizler için seçtiğimiz ilk tesis Alya Villa Butik Hotel

Turunç Mahallesinde yer alan bu tesisimiz villalardan oluşur ve tamamen helal konseptte hizmet vermektedir. Ormanlık arazinin içindeki villanızda yalnızca size özel tamamen korunaklı havuzun keyfini çıkarabilirsiniz.

HalalBooking avantajlarından yararlanabileceğiniz diğer tesisimiz Alya Piynar Villa Hotel

Gür ağaçların bulunduğu yemyeşil doğa içinde yer alan bu tesisimiz bayanlar için tamamen korunaklı açık havuza sahiptir. Muhteşem manzarası sayesinde gün doğumunu seyretmenin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Gözde tatil beldesi Marmaris’te tavsiye edebileceğimiz son tesis Mavi Deniz Otel

Helal konsepte sahip bu tesisimiz tamamen korunaklı açık havuz, spa merkezi, sauna, Türk Hamamı ile tam anlamıyla rahatlayacağınız bir tatil vadediyor.  

Bu yazımızda Gezelim.com okurlarımıza Fethiye ve Marmaris otellerinde İslami tatil avantajlarından bahsettik. Aileniz ve sevdiklerinizle tatile çıkarken HalalBooking ayrıcalıklarından faydalanmayı unutmayın.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir