Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı...Türkiye ile Cezayir arasında 5 anlaşma!

Türkiye'nin Cezayir ile farklı alanlarda yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 5 milletlerarası anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı...Türkiye ile Cezayir arasında 5 anlaşma!
Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı...Türkiye ile Cezayir arasında 5 anlaşma!
GİRİŞ 22.07.2023 13:11 GÜNCELLEME 22.07.2023 13:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Cezayir ile farklı alanlarda yaptığı işbirliği mutabakatları resmi gazetede yayınlandı. Yapılan 5 milletlerarası anlaşmada şu alanlar yer alıyor;

BANKACILIK VE SU ÜRÜNLERİ ALANINDA İŞ BİRLİĞİ

Ankara'da 16 Mayıs 2022'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Balıkçılık ve Su Ürünleri Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptının Onaylanması" hakkında karar Resmi Gazete'de yer aldı.

Buna göre, taraflar ulusal mevzuat ve yönetmeliklerine uygun olarak, hak eşitliği ve karşılıklı yarar temelinde balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği alanında ikili işbirliğini geliştirecek.

MADENCİLİK ALANINDA İŞBİRLİĞİ

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Madencilik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanması" hakkında karar da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu mutabakat zaptıyla Türkiye ve Cezayir arasında madencilik alanındaki işbirliğinin, iki ülkenin yürürlükteki ulusal hukuk ve mevzuatlarına uyumlu şekilde karşılıklı anlayış, eşitlik ve fayda temelinde geliştirilmesi ve kolaylaştırılmasını teşvik etmek amaçlanıyor.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM ARASINDA İŞBİRLİĞİ

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim ve Öğretim Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptının Onaylanması" hakkında karar Resmi Gazete'de yer aldı. Buna göre, tarafların eğitim ve öğretim alanında ikili işbirliğini teşvik etmesi hedefleniyor.

MESLEKİ EĞİTİM ALANINDA İŞBİRLİĞİ

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Mesleki Eğitim Alanında Mutabakat Zaptının Onaylanması" hakkında karara göre de taraflar Türkiye ve Cezayir arasında mesleki eğitim alanında egemen eşitlik ve karşılıklı fayda temelinde işbirliğini geliştirmek ve teşvik etmek için çalışacak.

KÜÇÜK İŞLETMELER ALANINDA İŞBİRLİĞİ

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Küçük İşletmeler Alanında Mutabakat Zaptının Onaylanması" hakkında karara göre ise tarafların Türk ve Cezayirli küçük işletmeler arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin iyileştirilmesi ve Türk ve Cezayirli küçük işletmelerin küresel pazarlardaki rekabet gücünün iyileştirilmesine katkıda bulunması hedefleniyor.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Kamil 6 ay önce Şikayet Et
    Bazı Müslüman ülke liderlerinin icabet edeceği iftar yemekleri , dini bayram namazı davetleri , mevlidler düzenlemeliyiz . Müslüman aleminin birlik olmaya ihtiyacı var .
    Cevapla
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Mustafa Şevket kardeş Türkiye'nin bağımsızlığı 2008 de başladı,2016 da tamamlandı. şimdi kalkınmayı planlama ve ileriye dönük hamleler zamanı. daha fetö nün pisliği bitmedi ki.
    Cevapla
  • mustafa şevket 7 ay önce Şikayet Et
    Zamana ihtiyaç varmış demekki.. 2007'de CB Erdoğan Cezayir'e gitmişti; bazı anlaşmalar da imzalanmıştı. Aynı günün akşamında, uyarı mahiyetinde, başkent Cezayir'de birden fazla patlama olmuş ve Buteflika hiçbir adım atamamıştı. Ama şimdi ne Fransa o Fransa değil ne Türkiye o Türkiye değil; ALLAH'A ŞÜKÜR..
    Cevapla
  • İlyas ataç 7 ay önce Şikayet Et
    Cezayirle ticari ilişkilerimiz gayet iyi her iki ülke menfaati için gelecek vaadediyor. Küçük çapta da olsa ihracatımız var.
    Cevapla
  • hhüseyin 7 ay önce Şikayet Et
    Kardeşlerimize bu şekilde el atacak olursak zaten Osmanlıyız...:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle