Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan nitrofuranlı yumurta açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı Tayvan'a nitrofuranlı yumurta gönderildiği iddialarını araştırmak üzere inceleme başlatıldığı açıkladı.

GİRİŞ 21.07.2023 16:51 GÜNCELLEME 21.07.2023 17:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye'den Tayvan’a ihraç edilen yumurtalarda, insan sağlığına zararlı “nitrofuran” adlı madde tespit edildiği yönünde medya organlarına yansıyan haberler üzerine açıklama yaptı.

Nitrofuran maddesinin kullanımının yasak olduğu belirtilen açıklamada, Tayvan tarafından herhangi bir bildirimde bulunulmadığı ancak Bakanlık tarafından inceleme başlatıldığı kaydedildi

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Haberde bahsi geçen “nitrofuran” maddesinin ülkemizde yumurta elde edilen tavuklar dâhil gıda elde edilmek amacıyla yetiştirilen hayvanlarda kullanımı yasaktır. Kullanımına dair tespit olması durumunda 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu” kapsamında işlem uygulanmaktadır.

Medyaya yansıyan iddialara konu yumurtalar ile ilgili olarak ise Tayvan yetkili otoritesi tarafından Bakanlığımıza herhangi bir bildirimde bulunulmamış olmakla birlikte, Bakanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır.

Yumurtaların üretiminde söz konusu maddenin kullanıldığının tespit edilmesi halinde ilgililer hakkında gerekli iş ve işlemler yürütülecektir."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Hayir 9 ay önce Şikayet Et
    Bu bakanlık ne ise yarar ben merak ediyorum
    Cevapla
  • Erdal Iskender 9 ay önce Şikayet Et
    Ne yedigimiz ALLAHa emanet.
    Cevapla
  • emekli 9 ay önce Şikayet Et
    yumurta üretiminde değil kardeşim,tavuğun beslenmesinde kullanılıyor diyeceksin.Dolayısıyla tavuk etine de geçiyor.Derhal firma ismi açıklansın.
    Cevapla
  • Angaralı 9 ay önce Şikayet Et
    ülke içine satılacaklarla karıştırılmıştır
    Cevapla
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    buyrun tayvanda yaşayan türk youtuber iddia dedikleri şeyin net şekilde gerçek olduğunu söylüyor.. https://www.youtube.com/watch?v=jC2bgF67m6c
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle