Bakan Şimşek'ten 'gri liste' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından bugün paylaşılan raporda, Türkiye'nin 40 FATF standardının 39 adedinde uyumlu olduğunun tescil edildiğini duyurdu.

Bakan Şimşek'ten 'gri liste' açıklaması
Bakan Şimşek'ten 'gri liste' açıklaması
GİRİŞ 21.07.2023 09:46 GÜNCELLEME 21.07.2023 09:46
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tweetini alıntılayarak, Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Bugün FATF tarafından açıklanan raporda, Türkiye'nin 40 FATF standardının 39 adedinden uyumlu olduğunun tescil edildiğini bildiren Şimşek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu durum kara para aklama ile terörizmin finansmanı ile mücadeleye verdiğimiz önemin açık bir tezahürüdür. Ülkemiz bu kapsamdaki çalışmalarını artırarak devam ettirmeye kararlıdır. Uygulamada sağlayacağımız etkinlik ile ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Kaya 9 ay önce Şikayet Et
    Bu işi bırak başka işe bak sayın Şimşek
    Cevapla
  • express 2 9 ay önce Şikayet Et
    Bu firsat bir daha ele gecmez türkiyeyi zirveye tasi tarih yaz altin harflerle 1 dollar 1 tl 7 devlet tek para türk devletler lirasi altina endexli tek cözüm ebedi kur oynamayan tek para 7 türk devletri lirasi altina endexli
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Şimşek gibi çakacak türkiyeyi aydınlatacak bekleyin görün.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Geldin Faizleri yükseltin Senden Bi halt olmaz bakan şimşek
    Cevapla
  • express 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiyeyi zirveye tasi tarihe gec
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle