Motorine zam geldi!

21 Temmuz Cuma günü itibarıyla motorinde 1 lira 55 kuruşluk zam yapıldı. Zam pompa fiyatlarına yansıdı.

Motorine zam geldi!
Motorine zam geldi!
GİRİŞ 21.07.2023 04:11 GÜNCELLEME 21.07.2023 04:11
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

MOTORİNE ZAM

21 Temmuz Cuma günü itibarıyla motorinde 1 lira 55 kuruşluk zam yapıldı. Zam pompa fiyatlarına yansıdı. Benzin grubunda ise herhangi bir zam ya da indirim haberi bulunmuyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorinin litre fiyatı 33.92 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 34.05 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 30
  • Fatih 23 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkemizde Halk petrol akaryakıtın neden zamlandığını hala bilmiyor neden işlerine gelmez sen git dolara yatırım yap akaryakıt neden zamlandı diye ağla peki akaryakıtı dışarda nasıl alıyoruz dolar ile ayrıca yıllar önce kapatılan petrol kuyularına yorum yapan yok. Bizim halk olarak işimize geleni çalar oynarız.
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani zam gelmişse arabaya binmeyin sizse ben gel yürüyoeum her yere tansiyon vardı geçti. Arabaya binmezsiniz olur biter
    Cevapla
  • atilla 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet yaptımı fahiş fiyat olmuyor ev sahibi yaptımı fahiş fiyat biraz adalet
    Cevapla
  • Erbil 1 yıl önce Şikayet Et
    Direk 100 TL yapın hergun 10 krs düşürün. Hem millet sevinir hem de oy oraniniz artar. Ben zaten hep 100 TL lik alıyorum nasıl mutlu olurum.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş ozellikle emekli kök maaş zammı na çok tepkili.sahiden bu kök maaş kimin aklına geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle