2,96 trilyon TL oldu: Kur Korumalı Mevduat hesapları için yeni karar

Ekonomide bir dizi yeni kararlar alınacak. Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için zorunlu karşılık oranları artırılacak.

GİRİŞ 20.07.2023 14:52 GÜNCELLEME 20.07.2023 15:54
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Ekonomi yönetiminin bir dizi yeni kararlar hazırladığı belirtiliyor. Buna göre; Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için zorunlu karşılık oranları artırılacak. KKM ödemeleri kaynakli likidite fazlası zorunlu karşılık artısı yoluyla çekilecek. Parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek ve yurt için talebi dengeleyecek seçici kredi sıkılaştırması yapılacak.

Kur korumalı mevduat toplamı geçen hafta 115,6 milyar TL artışla 2,96 trilyon TL (113,4 milyar dolar) oldu.

Öte yandan yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı geçen hafta 379 milyon dolar arttı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçen hafta 2,5 milyar $ artışla 171,1 milyar dolar oldu

 

 

 

 

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 126
  • s.e. 9 ay önce Şikayet Et
    2,96 trilyon tl bugün kur korumalı kalkıyor dediğin anda yönünü dövize çevirir. bir kısmı borsa yapar bir kısmı mevduat faize yatırır ama büyük bir kısmı döviz alır. o zaman dolar kaç para olur bilinmez. yani diyeceğim şu evet devlete külfet var ama öte taraftan bu sistem olmasa (ki geliş nedeni de dövize olan rağbeti azaltması) artan kur ile katlanılacak bir maliyet olacak.
    Cevapla
  • temel 9 ay önce Şikayet Et
    iyi de zarari kime halkin verdigi vergi ile devlet kumar oyniyor døviz alir ise onun sorunu devlet niye garanti veriyor halkin parasini bunlara
    Cevapla
  • Abdullah 9 ay önce Şikayet Et
    Birçok insan türk lirasının ekonomik krizle kur karşisindaki erimesiyle faizi karıştırıyor.yani bugün bintl olan araba 3aysonra 2bin TL ise aradaki fark krizdendir. Onun üzerindeki artiş faizdir. Mesela sen 2 dolar borç verdin 3 dolar istersen o fazlası faizdir.ama bu TL için geçerli değil şuanda çünkü ülkede aşırı bir kriz var.
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    İyi de borçluların sırtına binen kart borç faizleri artıyor, senin borcun yok tabi konuşuyorsun. Paran faizde atıp tutuyon
    Cevapla
  • Hüsran 9 ay önce Şikayet Et
    Borçlu olarak bunaldık, kredi kartı borç faizlerini arttırmayın yeter
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    TL. Degiştirme vakti geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle