İzmir'de grev kapıda! Tunç Soyer'e isyan ettiler

Çalışan emekçinin isteklerini görmezden gelen CHP'li Tunç Soyer İzmir'i kaosa sürüklüyor. Tunç Soyer'in bu tutumu sonrası Metro ve tramvay çalışanları greve gitme kararı aldı.

İzmir'de grev kapıda! Tunç Soyer'e isyan ettiler
İzmir'de grev kapıda! Tunç Soyer'e isyan ettiler
GİRİŞ 20.07.2023 09:31 GÜNCELLEME 20.07.2023 10:35
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro AŞ ve işveren sendikası SODEM-SEN ile metro ve tramvayda çalışan işçilerin örgütlü olduğu Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında yürütülen 10'uncu dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taraflar önceki gün yeniden bir araya geldi.

Kalan parasal ağırlıklı 11 maddenin ele alındığı toplantıda SODEM-SEN, İZELMAN işçilerine verilen zam oranını teklif olarak sundu.

Ancak bu talep sendika tarafından kabul edilmedi. Görüşme sonrası işçilere açıklama yapan Şube Başkanı Hamdullah Giral, "Metro emekçisini enflasyona ezdirmeyiz.Her zaman, enflasyon artışı oranında zam istediğimizi ve uzanan her eli tutacağımızı söyledik. Hak ettiğimizi verin yoksa metro ve tramvay durur. Yeni bir talep gelirse görüşmeye hazırız. Beklentimizi karşılayacak yeni bir teklif gelmezse, 31 Temmuz sabah saat 5 itibarıyla grevdeyiz. Haklı taleplerimizi alana kadar da sürdüreceğiz" dedi.

SENDİKA NE TALEP EDİYOR?

Sendika kök ücretlerde istediği artışın yanı sıra sonraki altı aylarda enflasyon artı yüzde 5 refah payı zammı, ikramiyelerin 112 günden 125 güne çıkarılmasını talep ediyor.

Sözleşmede ilk defa raylı sistem ikramiyesi, kıyafet yardımı, bayram harçlığı, taşınma yardımı, yeraltı tazminatı gibi talepler de var.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Aaa 9 ay önce Şikayet Et
    Zam hakkınızıdır eyvallah hakkınızı arayın ama seferleri durmak demek bir cok işe giden insanlarını zor duruma düşürmek demek HAK ararken BAŞKALARIN HAKKINI yemeyin seferleri durdurmak yerine başka bir çözüm bulursanız daha iyi olur
    Cevapla
  • kadrolu işiçi 9 ay önce Şikayet Et
    Tunç SOYER'in öncülüğü yaptığı sendikanı9n Denetlenmesi Lazım Kimi çalışana kıdem yılı diğer maddeleri ayrı olsa da farklı bordro çekiliyor bunların denetimi yapmak devletin borcu
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    hizmet yok,maaş yok.cok başarılar!!!!! Allah korudu turkiye seçimlerinde.
    Cevapla
  • Kacarova 9 ay önce Şikayet Et
    CHP'ye oy verenler beterin beteri olsunlar bu babasının kim ve ne olduĝu ve geçmişte neler yaptıĝı,ettiĝi zülümleri bilerek bu kişiye oy verenler az bile,beter olun Izmirliler
    Cevapla
  • Yorgo 9 ay önce Şikayet Et
    Bu adamı görünce yunan görmüş gibiyim
    Cevapla
  • Omar 9 ay önce Şikayet Et
    Haklısın, size Arap lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle