Vişne fiyatı üreticisini sevindirdi

Bilecik'te vişne hasadına başlayan üretici, Polonya gibi üretici ülkelerdeki rekolte düşüklüğü ve Türkiye'nin bazı bölgelerinde yaşanan üretim azlığı nedeniyle ilk belirlenen fiyatlara sevindi.

Vişne fiyatı üreticisini sevindirdi
Vişne fiyatı üreticisini sevindirdi
GİRİŞ 19.07.2023 22:06 GÜNCELLEME 19.07.2023 22:06
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde vişne hasadına başlanırken, bu yıl fiyatların 30 liraya kadar çıkması ve rekoltenin iyi olması üreticinin yüzünü güldürdü.

İlçede 3 bin dekar alandan yaklaşık 100 ton vişne hasat yapılması bekleniyor. Sabahın ilk ilk saatlerinde işçilerle birlikte bahçelere giden üreticiler akşama kadar topladıkları vişneleri plastik kasalara doldurarak ilçedeki hale götürüyorlar. Burada başta İstanbul olmak üzere birçok ilden gelen toptancılar vişneleri tırlara yükleyerek, Türkiye'nin dört bir yanına dağıtıyorlar.

Hasat edilen vişnelerin yüzde 80'i 'Paçalı Kütahya', yüzde 20'si is 'Macar' diye adlandırılan tür olurken, üretici Marmara bölgesinin en iyi vişnesinin Gölpazarı'ndan üretildiğini iddia ettiler. Rekoltenin yüksek olmasına sevinen çiftçiler bu yıl işçi bulmamaktan yakındılar.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kütahya'da 35 TL satiliyor
    Cevapla
  • Kütahyalı 9 ay önce Şikayet Et
    Gediz, Simav, Pazarlar çevresinde 10 liradan açtılar. Temiz toplarsan 13 lira. Kütahya vişnesinin yoğun olduğu yerler bu ilçeler. Nerde 30 liraya alıyorlar, söylesen de gidip oraya satsak. Millet bıkmış artık vişneden. Alıcılar hersene yok pahasına alıp gidiyorlar. Babamın 1000 ağacı vardı, 120-130 ağaç kaldı. Dikmiyor artık, para kazandırmayı bırak zarar ettiriyor.
    Cevapla
  • Kütahyalı 9 ay önce Şikayet Et
    Ne 30 lirası. Kütahya da 10 ile 13 liradan alıyorlar. Çiftçinin tabiri caizse içi kan ağlıyor. İşçi bulsan dert, bulmasan dert. İşçinin topladığı 60-70 kilo. Onunda yarısından fazlası işçi parasına gidiyor. Emeği veren çiftçi sefasını süren alıcılar.
    Cevapla
  • nasri 9 ay önce Şikayet Et
    Tüketicisini de üzdü
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Biz Ankara Kahramankazan da toplayıp satalı 1 hafta oldu. Galiba yine piyasayı biz belirledik
    Cevapla
  • malatya balabanlı 9 ay önce Şikayet Et
    Vişne kaldı mı ki yok . Pazara gelenler hem kalitrsiz hem de çok pahalı . Yemesem de olur .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle