Antalya'da ulaşıma yüzde 56 zam

Antalya'da ulaşım ücretine yüzde 56 zam yapılması kararı alındı. Böylece 9 TL 60 kuruş olan tam ücret 15 TL’ye, 4 TL olan öğrenci 6,5 TL’ye, 8 TL 40 kuruş olan indirimli ücret ise 14 TL’ye yükseldi.

Antalya'da ulaşıma yüzde 56 zam
Antalya'da ulaşıma yüzde 56 zam
GİRİŞ 19.07.2023 16:59 GÜNCELLEME 19.07.2023 16:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğü sekreteryasının organizesinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu bugün toplandı. Birçok kurum ve kuruluştan temsilcinin yer aldığı toplantıda ulaşım esnafının zam talebi görüşüldü. Alınan kararla birlikte toplu ulaşıma ortalama yüzde 56 oranında zam yapıldı.

TAM ÜCRET 15 TL OLDU

Böylece 9 TL 60 kuruş olan tam ücret 15 TL, 8 TL 40 kuruş olan emekli ve öğretmen taşıma ücreti 14 TL, aktarma ücreti 5,5 TL oldu. 4 TL olan öğrenci ücretine ise 2,5 TL zam yapıldı. Taksimetre tariflerine ise zam uygulanmadı.

"17 TL OLMASINI İSTEDİK"

Yeni tarifenin yarın sabahtan itibaren tüm ilçeler ile birlikte uygulamaya konulacağı öğrenildi. Alınan kararı değerlendiren Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, “UKOME toplantısı bitti. Yarın sabah uygulanacak. Biz 17 TL talep ettik. Son zamlarla birlikte bizim de maliyetlerimiz çok arttı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ederiz. Biz şartları sonuna kadar zorlayarak vatandaşımızı taşımaya devam edeceğiz. Onları mağdur etmeyeceğiz” dedi.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ünal 9 ay önce Şikayet Et
    Muhittn Antalyanin icindeki kadar hic bir yerde trafik yok. Insan once bi kac tane alt gecit yapar UST GECIT YAPAR
    Cevapla
  • Yaşar dede 9 ay önce Şikayet Et
    Antalya belediyesi işçisine yüzde 56 verdimiki otobüslere yüzde 56 zam yaptı.
    Cevapla
  • İşine bak işine 9 ay önce Şikayet Et
    Sanamı soracaktı adam ne yapacagını belliki işçisin delikanlıysan git yüzüne söyle işe girmek için akp li işçileri yerinden ettiniz allah çıkartır böyle işte size az bile begenmiyorsan çalışma zorla çalıştıranmı var
    Cevapla