Bayilerin elden para alma oyunu deşifre oldu

Adana’da sıfır otomobil alan bir kişi, bayiye elden verdiği ve faturasını alamadığı 60 bin lirasını istedi. Bayiye istedikleri 60 bin lirayı da verirken görüntüleyen adam, kendisi gibi birçok mağdurun olduğunu söyledi.

Bayilerin elden para alma oyunu deşifre oldu
Bayilerin elden para alma oyunu deşifre oldu
GİRİŞ 19.07.2023 10:28 GÜNCELLEME 19.07.2023 12:10
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Adana’da yaşayan Selim Akyüz (36), engelli annesi Besna (50) adına geçtiğimiz aylarda sıfır bir otomobil almak istedi. Bir süre araştırma yapan Akyüz, otomobil almaya karar verdi.

Bunun üzerine merkez Seyhan ilçesinde bulunan otomobil bayine giden Akyüz, burada beğendiği araç için 600 bin TL'ye anlaştı. Ancak iddiaya göre bayi, paranın 60 bin lirasını elden istedi. Bu duruma anlam veremeyen adam, sıfır otomobilini almak için bayiye elden 60 bin lira ödeme yaptı ancak bu durumu da kayıt altına aldı.

Haziran ayında otomobilini alan Akyüz, paranın kalan 540 bin lirasını da banka üzerinden bayiye gönderdi.

FATURA 538 BİN LİRALIK KESİLDİ

Ancak Akyüz, aracını aldıktan sonra faturanın 538 bin lira kesildiğini fark etti. Bayiyle görüşen adam, "Liste fiyatları kurtarmıyor. O nedenle biz para aldık. Onunla da aksesuar, ekstra yaptık" cevabını aldı.

Bu duruma şüphelenen adam, markanın Türkiye distribütörlüğüne ulaştı ancak oradan da, ‘Bayilerin Satış politikalarına karışamayız’ yanıtıyla karşılaştı. Daha sonra CİMER’e ve Ticaret Bakanlığı’na yazan Selim Akyüz, yaptığı araştırmada kendisi gibi birçok mağdurunda olduğunu öğrendiğini belirtti.

FATURASINI ALAMADIĞI 60 BİN LİRASINI İSTİYOR

Yaşananları anlatan Selim Akyüz, “Engelli annemiz adına bin bir emekle para biriktirip sıfır otomobil satın aldık. Paranın 60 bin lirasını ben elden ödedim. Otomobilin devri bizim üstümüze geçince ben gidip paramın makbuzunu istedim. Ancak bayideki görevliler bana, ‘biz onu veremeyiz, aksesuar yaptık’ dediler. Bayinin müdürüne gittim görüştüm o da ‘biz senden para almadık’ dedi. Videoyu göstermeme rağmen bana yardımcı olmadı. CİMER’e ve Ticaret Bakanlığı’na yazdım” diye konuştu.

“Sıfır Otomobil ALIRKEN EKSTRA PARA VERMEYEN YOKTUR”

Markanın Türkiye distribütörlüğünden de yanıt alamadığını anlatan Akyüz, “Bu konuyu Kore'ye ilettim. Oradan da dönüş bekliyorum. 540 bin liranın tamamını hesaplarına attım ancak 60 bin liranın makbuzu yok. Fırsatçılık yaptılar. Birçok insan mağdur ediliyor. Bunu alıncaya kadar aylarca yıllarca çalıştık. Çok mağduruz. Bizim paramızı geri versinler. Bu bir sektör olmuş. Bayiler el altından sıfır otomobil vermek için para ödüyorlarmış. Sıfır otomobil alırken ekstra para vermeyen yoktur. Konu bu kadar vahim” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Kemal 9 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim bunu herkez biliyor ama 3 maymunu oynuyor biz 150 bin verdik elden bende cimere ana bayiye falan yazdım biz karışamayiz falan dediler yurtdisina yazdim hukuk yargı bayiyi cezalandırir bizde bu delillere gore islem yapariz demisler dedim o kavramlar ne oluyor yargi falan lutfen turkce veya ingilizce yazin ben yabanciyim bu kavramlara dedim
    Cevapla
  • Orhan 9 ay önce Şikayet Et
    Üreticinin internetten araç satışlarına yol verilmeli yoksa bu zulüm sonlanmayacak,Ozaman o bayiler müşteri arkasında nasıl koşturuyor görürsünüz.
    Cevapla
  • Öğretmen Kemal 9 ay önce Şikayet Et
    Sadece ötv siz araç alımında değil ki normal sıfır arac akirken de 50..100 bin vermezsen o araci alma şansın yok. Sanki bunu yetkililer bilmiyor mu. Sıfır arac almamislar.mı kendileri son 4 yıldır. Bunişin raconu bu oldu artık. Rüşvet isyer gibi para istiyorlar. Aralik 2020 de Antep Hyundai bayisinde ayni olayı yasadım.419 bin liste fiyati olan arabaya 600 bin lira istediler.
    Cevapla
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    Bu rezillik yaklaşık 5 yıldır var ve kimse müdahale etmiyor
    Cevapla
  • Yakup reis 9 ay önce Şikayet Et
    Yaptığı etik değil gibi görünsede cok güzel bir hareket yapmış bayiler leş yiyen akbabalar gibi insanları sömürdüler dört yıldır. Şeriatın kestiği parmak acımaz
    Cevapla
  • Remzi 9 ay önce Şikayet Et
    Tebrik ederim keşke senin gibi olsaydı diğer engelli otomobili alanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle