Edirne'de meşhur tava ciğerine tavan fiyat getirildi

Edirne'de tava ciğere 180 lira tavan fiyat uygulaması getirildi. Kentteki esnafın birçoğu tava ciğerini 140 liradan satma kararı aldı.

Edirne'de meşhur tava ciğerine tavan fiyat getirildi
Edirne'de meşhur tava ciğerine tavan fiyat getirildi
GİRİŞ 19.07.2023 09:50 GÜNCELLEME 19.07.2023 10:38
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Edirne'de gastronomi turizminin başlıca ürünlerinden olan coğrafi işaretli Edirne'nin meşhur tava ciğerine de tavan fiyat sınırı getirildi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın aldığı karara göre, kentte ciğerin porsiyon fiyatı en fazla 180 lira olabilecek. Uygulamanın hayata geçmesiyle bazı ciğerciler 180 liradan satmaya başladı. Kentteki çok sayıda ciğerci tavan fiyatı uygulamama ve tarifenin altında 140 liradan satma kararı aldı.

"KAZANÇLARIMIZI DÜŞÜK"

Ciğerci esnafı Uğurcan İmrak, "İşletmeyi düşünürken biraz da vatandaşı düşünmek gerekiyor. Ciğerin başkenti Edirne'de herkes ciğeri rahat yemeli. Ciğeriyle ünlü bir kentte fiyat pahalılığı nedeniyle ciğer yenilmezse bu ayıp olur" açıklamasında bulundu.

Bir başka ciğerci esnafı Kemal İmrak da, "Kazançlarımızı biraz daha düşük tutarak vatandaşlarımızı da kollamak zorundayız. Şu an tarife 180 lira olmasına rağmen ben ve diğer esnaf arkadaşların çoğu 140 liradan satıyor, son demine kadar böyle gidecek. Ciğere 180 lira tarife vermekle hiçbir şey kazandığımızı düşünmüyorum. Zammı duyan sakatatçı da bu kez ciğere zam yapacak" dedi. 

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Yasarerkul 9 ay önce Şikayet Et
    Beyler busuna.duzaga.dusmeyin..hicguzeldedeyil..okalite.yok..reklambudur
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    180 lira ciğermi olur kac gram konuyor sanki bu ciger
    Cevapla
  • Vatansever 9 ay önce Şikayet Et
    Dükkan kirasına hem vatandaş,hem esnaf para ödüyor bence her esnaf dükkan sahibi yaptırılmalı,ama bir sınırı da olmalı oraya açılan aynı tür dükkanlara
    Cevapla
  • Çelebi Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    140a-180e ciğer mi olur be. Türkiye bitmeye doğru gidiyor.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Beş kuruş ta etmez gider kebab ya da İskender yerim o paraya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle