Hollanda, Türkiye'ye ambargoyu kaldırdı

Hollanda, Türkiye’ye yönelik savunma ambargosunu kaldırma kararı aldı.

GİRİŞ 18.07.2023 17:20 GÜNCELLEME 18.07.2023 17:57
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Hollanda, Türkiye'ye yönelik bazı savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlama kararını kaldırdığını açıkladı.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK AMBARGOYU KALDIRDILAR

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ile Ekonomi ve İklim İşleri Bakanlığı, savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına yönelik kısıtlamayı kaldırma kararına ilişkin ortak metin yayımladı.

Üç bakanlığın ortak metninde, Avrupa'da savunma işbirliğinde daha fazla yakınlaşmanın teşviki için Hollanda hükümetinin silah ihracat kontrolleriyle ilgili aldığı önlemler açıklandı.

AVRUPA'DA ADİL REKABETE DİKKAT ÇEKİLDİ

Hollanda hükümetinin, Avrupa savunma işbirliğini güçlendirmek ve Hollanda'nın bu projelere katılımını teşvik etmek istediği aktarılan metinde, bunun Avrupa'da adil rekabet gerektirdiğine işaret edildi.

Metinde, Hollanda savunma sektörünün ekonomik canlılığı ve yenilikçi gücünün büyük ölçüde ihracata bağlı olduğuna dikkat çekilerek, bu sektörün cirosunun yarısından fazlasının (yüzde 54'ünün) ihracattan geldiğinin altını çizildi.

TÜRKİYE HARİÇ İKİ ÜLKENİN DE KALDIRILDI

Bu bağlamda halihazırda Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan için geçerli olan savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlama kararının derhal sona ereceği kaydedildi.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 86
  • Dede 9 ay önce Şikayet Et
    Bize ambargonun. Kralı uyguluyorlar biz kimseye ne ambargo nede başka bişey uygaşayaöıyoruz şamar oğlanına döndük
    Cevapla
  • A çmdal 9 ay önce Şikayet Et
    Ambargo koyulan 3ulkede dun askerı alanda serı anlaşma yaptılar bugun kaldırılması cok manıdar degılmı?
    Cevapla
  • Vatan sever 9 ay önce Şikayet Et
    Iyi yakalamissin.
    Cevapla
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ambargoyu hiç kaldırmasa hatta bir tık daha artırsalar Türkiye kendini daha iyi hissediyor
    Cevapla
  • Yorumbaz 9 ay önce Şikayet Et
    Bizi sevdiklerinden değil, ekonomik krizde para kazanmak lazım ve ( yoksa onları da kendileri imal edecekler ) korkusundan. Gavur asla iyi niyetli hareket etmez.
    Cevapla
  • Ülkeci 9 ay önce Şikayet Et
    N'oldu açmı kaldınız? Gerek yok biz üretiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle