Bodrum otelleri helal tatil olanaklarıyla misafirlerini bekliyor

Tatil sezonunun başladığı şu günlerde tatilcilerin en çok rağbet ettiği lokasyonların başında gelen Bodrum, muhafazakâr tatil imkanı arayan ailelerin de gözdesi haline geldi. Masmavi doğasının yanında doğal güzellikleri ile de kendisine hayran bırakan Bodrum bu yıl da misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

Ailenizle Bodrum’un helal özellikli otellerinin konforunu yaşamaya ne dersiniz?

Bodrum’da öne çıkan helal özellikli tatil fırsatlarını inceleyebilirsiniz 

Türkiye’nin en gözde tatil beldesinde eğlenceli vakit geçirmek istiyorsunuz ama dini hassasiyetleriniz konusunda sorun yaşamak istemiyorsunuz. Öyleyse Bodrum’da, her noktasında beklentinize uygun hizmet veren helal tatil tesisleri arasından tercihinizi yaparak, hayal ettiğiniz tatile kavuşabilirsiniz.

Bodrum’daki İslami oteller, Müslüman misafirlerin hassasiyetlerine göre planlanmış tesislerdir. Bu konseptteki otellerde her şey İslami usullere göre planlanır. Helal sertifikalı ürünlerle hazırlanan yiyecekler, alkolsüz içecek servisleri, kadın ve erkek ayrı havuzların olduğu İslami otellerin bazılarında Türk Hamamı, termal havuz, sauna ve SPA hizmeti de sunuluyor.

Kadın ve erkek misafirler için ayrı alanlar bulunan muhafazakar otellerde ailenizle birlikte vakit geçirebileceğiniz aile havuzu, dinlenme alanları, restoranlar gibi ortak alanlar da mevcut. Çocukların da unutulmadığı her şey dahil muhafazakar oteller, çocukların eğlenceli vakit geçirebileceği su kaydırakları, mini kulüpler, eğlence dolu faaliyet olanakları ve oyun alanları da sağlıyor.                                                   

Diğer otellerde bulunan tüm hizmetlere sahip olan İslami oteller ve tatil köyleri, bunların yanı sıra yüzme hassasiyetinize uygun seçenekler de sunuyor. İslami otellerin çoğunda erkekler ve kadınlar için ayrı havuzlar bulunuyor. Bazı İslami konsepte sahip oteller de kendi plajının konforunu misafirlerine sunuyor.

 Bodrum otelleri ve tatil köyleri başkalarından rahatsızlık duymadan koyların ve güneşin tadını çıkarabilmeniz için sizleri bekliyor.

Bodrum’daki İslami otellerde konforlu tatil

Öncelikle İslami otellerde alkol bulunmaz. Fiyatları, alkolsüz her şey dahil, yarım pansiyon, tam pansiyon, oda kahvaltı gibi oda tiplerine göre değişen İslami oteller bölgeye, tesis özelliklerine ve gün sayısına göre değişiklik gösterir. Restoran bölümüyle kısıtlı kalmayan, tesisin hiç bir yerinde alkol bulunmayan İslami otellerde eğlenmek isteyen misafirler de gönül rahatlığıyla tatilin keyfini çıkarabilir.

Bodrum’un yükselen değeri İslami tatil köyleri

Her şey dahil muhafazakar tatil köyleri sundukları imkanlar açısından diğer her şey dahil tesislerin sunduğu konfordan hiçbir farkı yoktur. Plajları ve aktivite olanakları, açık havuzları, oyun alanları bakımından bütün aile için keyifli bir tatil geçirme imkanı sağlar. Bu tesisler, mutfakları ile de misafirlerinin beklentilerini karşılıyor. Helal Gıda Sertifikasına sahip gıdalarla yiyecekleri hazırlayan tesisler, özel a la carte restoranları ve açık büfe seçenekleri ile misafirlerine geniş bir lezzet yelpazesi sunuyorlar.

Bodrum tatiline çıkmadan önce kalabalık ailelerin tamamen korunaklı olarak tatil yapabilecekleri villa otel tercihi de değerlendirilebilir.

İslami otellerin sunduğu olanaklar nelerdir?

  • Tesiste alkollü içecek bulundurmaması
  • Yiyecek-içeceklerin Helal Gıda Sertifikalı olması
  • Kadınlara özel alanlar bulunması
  • İbadete özel alanlar bulunması
  • Her konseptte hizmet sunmaları (Yarım pansiyon, tam pansiyon…)
  • Ailelere özel ortak alanlar sunması
  • Çocuklara özel aktiviteler sunmaları


Muhafazakâr ve İslami Bodrum otellerinin İslami kurallara uygun özelliklerinin ayrıntıları şu şekildedir;

  • Abdest alma alanları geniş ve kullanışlıdır ve tesiste mescitler bulunur.
  • Otel bünyesindeki tesisler kadın ve erkek olarak bölümlere ayrılır. Erkeklere ait bölümlerde erkek personeller, kadınlara ait bölümlerde kadın personeller hizmet verir.
  • Yemekler İslami ölçülere göre hazırlanır. İslam dininde yasak olan yiyecekler kesinlikle yoktur.
  • Alkol satışı ve otel içinde tüketimi yasaktır.
  • Aile olarak aynı odada kalmak isteyen kişilerde evlilik cüzdanı kontrolü yapılır.

Helal tekne turları

Özellikle İslami tatil yapmak isteyenlere uygun olarak planlanmış Bodrum İslami oteller, ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki Müslümanların ihtiyaçlarına cevap vermektedir.

Bodrum’daki birbirinden güzel koyları gezmek için tekne turlarına katılabileceğiniz, inanç ve değer yargılarınıza uygun şekilde konaklayıp denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz Bodrum İslami otelleri sizleri bekliyor.

Düzenlenen turlara haftanın her günü katılabilirsiniz. Cuma günü yapılan turlarda saatler 15.00-19.00 olarak düzenlenmiştir. Teknedeki erkek personel mola süresinde yakın bir koy ya da tekne de bekletilebilir.

Helal tekne turu sayesinde gözlerden uzak, huzur içinde ve sakin bir şekilde güneşin ve denizin keyfine varılabilir.

Muhafazakar ailelerin Bodrum’da tercih edebilecekleri oteller ve tatil köyleri;

Bodrum’un o eşsiz denizine, doğasına, sakinliğine doyacağınız muhafazakar ailelerin gönül rahatlığıyla konaklayabileceği otelleri sizler için sıraladık.

Bodrum’da sizler için seçtiğimiz ilk otel The Oba Hotel

Bodrum’un Torba bölgesindeki tatil köyü alkolsüz herşey dahil konseptinde hizmet vermektedir. Otel denize sıfır konumdadır. Tesisin kendine ait karışık kullanımlı ve bayanlara özel olmak üzere iki adet 100 m uzunluğunda sahili mevcuttur. Tesisin bayanlara özel plajı tamamen korunaklıdır. Ayrıca, bayanlara özel, erkeklere özel ve çocuklar için yüzme havuzları ve aqua parklarla tesiste tüm aile fertlerinin gönül rahatlığıyla tatil yapmaları amaçlanmıştır. Tesiste sunulan spa, masaj hizmetlerinden faydalanarak rahatlayabilir ve kendinizi yenilenmiş hissedebilirsiniz.

Bir diğer otelimiz İnanç Otel Bodrum

Gümbet bölgesinde yer alan tesis, tamamen helal konsepte sahiptir ve alkol servisi bulunmaz. Bayanlara özel tamamen korunaklı kapalı havuzu bulunmaktadır.

Bodrum’da sizlere tavsiye edeceğimiz diğer otel Alya Sierra Bodrum Hotel

Bodrum’un torba bölgesinde hizmet veren tesis, villa tipi yapılarda konaklama imkanı sunar ve tamamen helal konsepte sahiptir. Tamamen korunaklı havuzunda ailenizle birlikte mahremiyetin tadını çıkarabilirsiniz. İster mutfaklı konaklama ile kendi yemeklerinizi villa içerisinde pişirebilir, isterseniz de yarım pansiyon seçeneği ile tesisin restoranından faydalanabilirsiniz.

Gözde tatil beldesi Bodrum’da İslami tatil seçeneklerinden biri de Asri Ala Hotel

Bodrum’un Akyarlar bölgesinde yer alan muhafazakar konseptli tatil köyü, 24 saat alkolsüz hizmet vermektedir. Helal sertifikalarına sahip tesiste erkeklere ve kadınlara ayrı alanlarda hizmet veren tamamen korunaklı spa merkezleri, sauna, Türk hamamı, fitness, spa terapi odaları, masaj ve bayanlara özel ve karışık kullanımlı olmak üzere havuzlar mevcuttur.

Gezelim.com okuyucuları için tavsiye edeceğimiz son tesis Villa Lily

Bitez bölgesinde yer alan bu villa, Bodrum tatilinde kalabalıktan uzak ve ailesi ile birlikte baş başa vakit geçirmek isteyen misafirler için ideal. Yemyeşil bir bahçe içinde tamamen korunaklı özel yüzme havuzuyla yüzmenin ve güneşlenmenin tadını çıkarabilirsiniz. Tesis, merkeze yakın fakat turistik tesislerin karmaşasından uzak bir tatil deneyimi sunmaktadır.

Bodrum’da gezilecek yerler    

Bodrum, tatil konusunda Türkiye’nin cazibe nerkezlerinden birisidir.  Beyaz evleri, dar sokakları, antik evleri, doğası ve temiz havasıyla Bodrum, gitmeyenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında gelir. Bodrum tatili düşünenler için tavsiye edebileceğimiz görülmesi gereken yerler ise şöyle;

1-) Bodrum Kalesi

Bodrum’un simgesi haline gelmiş tarihi bir değerdir. Bodrum tatil cenneti olarak bilinse de, kentin her yerinde tarihten esintilere rastlamak mümkün. En önemli tarihi yapıların başında da Bodrum Kalesi gelir. Ayrıca içinde dünyanın en büyük ikinci sualtı arkeoloji müzesi de yer alır.

2-) Halikarnas Mozolesi

Bodrum’da bulunan Halikarnas Mozolesi talan edilmiş tarihimizin bir örneği olsa da yerli ve yabancı turistler yapının kalıntılarına büyük ilgi göstermektedir. Ayrıca Halikarnas Mozolesi, Dünyanın Yedi Harikası’ndan biridir.  

3-) Bodrum Antik Tiyatro

Bodrum yüz yıllar boyunca onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış olan güzide bir tatil beldemizdir. Bodrum Antik Tiyatro’ya gitmek; size tarihte yolculuğa çıkmış hissi verecektir.  Bodrum Antik Tiyatro, Bodrum’da tatil yapmak isteyenlerin mutlaka görmesini tavsiye edebileceğimiz mekanlardan biridir.

4-) Bodrum Koyları   

Bodrum Koylarına yapacağınız helal konseptli tekne turları ile, Bodrum’un cennet koylarını gezebilirsiniz. Bardakçı Koyu, Aspat Koyu, Bağla Koyu, gezmenizi önerebileceğimiz koylardan bazıları.

Bu içeriğimizde Gezelim.com okurlarımıza Bodrum’u ve helal tatil yapılabilecek en güzel otelleri anlattık. Tatile çıkarken HalalBooking ayrıcalıklarından faydalanmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir